Επιδιόρθωση βλάβης στεγνωτηρίου ρούχων

Επιδιόρθωση βλάβης στεγνωτηρίου ρούχων
Επιδιόρθωση βλάβης στεγνωτηρίου ρούχων

Ένα στεγνωτήριο ρούχων είναι αναμφίβολα μία από τις πιο χρησιμοποιημένες συσκευές σε ένα σπίτι και καλό θα ήταν να γνωρίζετε ορισμένα πράγματα προκειμένου να μπορέσετε να αναλάβετε κάποια επιδιόρθωση βλάβης στεγνωτηρίου ρούχων μόνοι σας.

Σε προηγούμενό μας άρθρο αναλύσαμε τα τεράστια οφέλη ενός στεγνωτηρίου, αφού σας εξασφαλίζει άμεσα ρούχα για να φορέσετε. Τι γίνεται όμως όταν παρουσιαστεί κάποια βλάβη; Τα ρούχα αρχίζουν να συσσωρεύονται και εσείς ψάχνετε τι θα φορέσετε σήμερα.

Ευτυχώς, τα στεγνωτήρια ρούχων είναι σχετικά απλά μηχανήματα και μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα μπορούν εύκολα να επιδιορθωθούν. Παρακάτω θα βρείτε τις πιο συχνές βλάβες που πιθανόν να αντιμετωπίσετε και πώς θα μπορέσετε να προβείτε στην επισκευή στεγνωτηρίου ρούχων μόνοι σας στο σπίτι.

Οι πιο συχνές βλάβες στεγνωτηρίων ρούχων

Οι πιο συχνές λοιπόν βλάβες που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε είναι:

  1. Τα ρούχα δεν στεγνώνουν πλήρως.
  2. Το στεγνωτήριο δεν ζεσταίνει καθόλου.
  3. Η συσκευή σας δουλεύει αλλά δεν περιστρέφεται.

Πάμε να δούμε αναλυτικά κάθε μία από τις τρεις αυτές περιπτώσεις.

Τα ρούχα είναι ζεστά, αλλά δεν έχουν στεγνώσει πλήρως

Ετοιμάσατε το στεγνωτήριο με τα ρούχα που θέλετε να στεγνώσετε, το βάλατε σε λειτουργία αλλά μόλις ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα τα ρούχα δεν ήταν τελείως στεγνά. Πολύ πιθανόν να υπερφορτώσατε τη συσκευή σας με πολλά ρούχα και να μην κατάφερε να αποδώσει κατάλληλα. Δοκιμάστε να βάλετε ένα δεύτερο μικρότερο πρόγραμμα για να στεγνώσουν πλήρως τα ρούχα σας. Είναι πολύ πιθανόν όμως και πάλι το αποτέλεσμα να είναι ίδιο. Και όσο περνάει ο καιρός τα ρούχα σαν να βγαίνουν ολοένα και πιο υγρά. Τι προκαλεί άραγε το συγκεκριμένο θέμα;

Η αιτία στην περίπτωση αυτή θα μπορούσε να είναι ένα ελαττωματικό στοιχείο θέρμανσης. Εάν το στοιχείο θέρμανσης δεν λειτουργεί σωστά, το στεγνωτήριο θα συνεχίσει να περιστρέφεται και ο κύκλος θα ολοκληρωθεί, αλλά δεν θα πάρει αρκετά θερμοκρασία για να βοηθήσει να στεγνώσει τα ρούχα σας. Τα στοιχεία θέρμανσης μπορούν φυσικά να φθαρούν με την πάροδο του χρόνου, αλλά η υπερφόρτωση του στεγνωτηρίου, ο ανεπαρκής καθαρισμός και αερισμός της συσκευής σας, μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία.

Τρόπος επιδιόρθωσης συσκευής που δεν θερμαίνεται πλήρως

Ευτυχώς, η αντικατάσταση ενός θερμαντικού στοιχείου δεν είναι πολύ δύσκολη εργασία. Μπορείτε να βρείτε ένα στοιχείο θέρμανσης σε ένα τοπικό κατάστημα. Θα πρέπει φυσικά να αναζητήσετε τον αριθμό μοντέλου του στεγνωτηρίου σας ώστε να είναι συμβατό. Μόλις έχετε το εξάρτημα, αποσυνδέστε το στεγνωτήριο, αφαιρέστε το πίσω πλαίσιο, αφαιρέστε το ελαττωματικό στοιχείο και αντικαταστήστε το με το καινούριο. Ορισμένα στοιχεία θέρμανσης ενδέχεται να απαιτούν την αφαίρεση του υπάρχοντος θερμοστάτη από το παλιό θερμαντικό στοιχείο και την τοποθέτησή του στο νέο. Επανατοποθετήστε ξανά το πίσω πλαίσιο, επανασυνδέστε την παροχή ρεύματος και εκτελέστε έναν κύκλο στεγνώματος για να ελέγξετε τη θερμότητα.

Ένας άλλος λόγος που ενδέχεται να δυσκολεύει το στεγνωτήριο σας να στεγνώσει πλήρως τα ρούχα είναι κάποιος φραγμένος αγωγός. Καλό θα ήταν να καθαρίσετε την έξοδο του στεγνωτηρίου σας πριν καταφύγετε στην προηγούμενη λύση. Ο καθαρισμός του αγωγού εξόδου πρέπει να καθαρίζετε τουλάχιστον μία με δύο φορές το έτος. Εσείς πότε τον καθαρίσατε τελευταία φορά;

Το στεγνωτήριο γυρίζει, αλλά δεν ζεσταίνει καθόλου

Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τελείως διαφορετικό από το προηγούμενο. Στη περίπτωση αυτή η συσκευή σας δεν παράγει καθόλου θερμότητα. Ακόμη και όταν λειτουργήσετε το στεγνωτήριο σε υψηλές θερμοκρασίες, τα ρούχα σας βγαίνουν υγρά και κρύα. Ο ένοχος στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να είναι μια καμένη θερμική ασφάλεια. Η συγκεκριμένη ασφάλεια υπάρχει για να αποτρέπει μια ενδεχόμενη πυρκαγιά. ¨όπως κάθε άλλο εξάρτημα, έτσι και οι ασφάλειες παρουσιάζουν φυσιολογική φθορά με το χρόνο. Η κακή συντήρηση και υπερφόρτωση του μηχανήματος είναι λογικό να επισπεύδουν την φθορά αυτή.

Επιδιόρθωση βλάβης στεγνωτηρίου ρούχων που δεν ζεσταίνεται

Για να διορθώσετε το πρόβλημα μιας καμένης θερμικής ασφάλειας, θα πρέπει φυσικά να την αντικαταστήσετε. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει πρώτα να την εντοπίσετε. Συνήθως βρίσκεται κοντά στον αγωγό εξαγωγής, επομένως θα πρέπει να αποσυνδέσετε την παροχή ρεύματος και να αφαιρέσετε το πίσω πλαίσιο. Ξεβιδώστε την ασφάλεια και αντικαταστήστε την με μια νέα. Καλό θα ήταν όμως, τόσο στην αντικατάσταση της θερμικής ασφάλειας όσο και οποιοδήποτε άλλου εξαρτήματος να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Εάν δεν γνωρίζετε τι κάνετε καλό θα ήταν να εμπιστευτείτε την επισκευή της ηλεκτρικής συσκευής στους έμπειρους και εξειδικευμένους τεχνικούς της ομάδας μας. Δεν θα θέλατε να μεγιστοποιήσετε την ήδη υπάρχουσα ζημιά.

Το στεγνωτήριο δεν περιστρέφεται

Εάν θέσατε σε λειτουργία τη συσκευή σας, ακούσατε το ήχο ότι ξεκίνησε την λειτουργία αλλά αδυνατεί να περιστραφεί, τότε κατά πάσα πιθανότητα να αντιμετωπίζετε κάποιο σοβαρό πρόβλημα που χρήζει άμεσα επισκευής. Θα μπορούσε όμως, αν είστε αρκετά τυχεροί, να είναι κάτι πιο απλό. Μπορεί με την πάροδο του χρόνου να έχει φθαρεί κάποιος ιμάντας του στεγνωτηρίου σας. Θα πρέπει λοιπόν να σιγουρευτείτε ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται στον ιμάντα.

Επιδιόρθωση στεγνωτηρίου ρούχων που δεν περιστρέφεται

Αν λοιπόν η συσκευή σας δεν περιστρέφεται, η επιδιόρθωση βλάβης στεγνωτηρίου ρούχων , ξεκινάει πάλι αποσυνδέοντάς το και αφαιρώντας τον πίσω πίνακα. Ελέγξτε τον παλιό ιμάντα για φθορά. Μόλις προμηθευτείτε έναν ιμάντα αντικατάστασης, παρατηρήστε τον τρόπο με τον οποίο είναι τοποθετημένος ο παλιός και μετά αφαιρέστε τον ώστε να μπορέσετε να τοποθετήσετε το νέο όπως ακριβώς πρέπει. Εάν ένας νέος ιμάντας δεν επιλύσει το πρόβλημα, ενδέχεται να έχετε πρόβλημα με το μοτέρ. Στην περίπτωση αυτή καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να αναλάβουμε εμείς το δύσκολο έργο της επισκευής.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Εάν και εσείς έχετε βλάβη στην ηλεκτρική σας συσκευή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας Τεχνικός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας άμεσα

Scroll to Top

Στείλτε μας μήνυμα στο Viber

Μας στέλνετε την μάρκα το έτος και το μοντέλο της συσκευής σε φωτογραφία. Ένας έμπειρος τεχνικός θα σας απαντήσει εντός 10 λεπτών.