Οι πιο συχνές βλάβες σε μια ηλεκτρική κουζίνα – φούρνο

Οι πιο συχνές βλάβες σε μια ηλεκτρική κουζίνα - φούρνο
Οι πιο συχνές βλάβες σε μια ηλεκτρική κουζίνα - φούρνο

Οι βλάβες σε μια ηλεκτρική κουζίνα – φούρνο δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Η ηλεκτρική κουζίνα, αποτελεί ένα βασικό μέρος κάθε νοικοκυριού. Ο ρόλος της είναι καθοριστικός στην καθημερινότητά μας αφού είναι η συσκευή που θα ετοιμάσει το φαγητό μας. Όπως όμως κάθε ηλεκτρική συσκευή, έτσι και η ηλεκτρική κουζίνα μπορεί να παρουσιάσει κάποια βλάβη που κυριολεκτικά θα σας αφήσει με τα χέρια δεμένα. Ανάλογα με το είδος της ηλεκτρικής κουζίνας που χρησιμοποιείται, θα πρέπει να προσέξετε τι ακριβώς δεν πάει καλά προκειμένου να συμπεράνετε αν έχει υποστεί κάποια μικροζημιά που μπορεί άμεσα να επιδιορθωθεί από εσάς, ή απαιτείτε η συμβολή ενός τεχνικού.

Συχνές βλάβες κουζίνας – φούρνου

Αν λοιπόν βρίσκεστε στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα με την ηλεκτρική σας κουζίνα, θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε αναλύοντάς σας τις συνηθέστερες ζημιές και τους τρόπους με τους οποίους θα τις αντιμετωπίσετε. Πάμε λοιπόν να δούμε τι πρέπει να κάνετε όταν δεν λειτουργεί η κουζίνα σας, πριν αποφασίσετε να απευθυνθείτε σε ειδικούς στις επισκευές ηλεκτρικών συσκευών.

Δεν ανάβει το φωτάκι του φούρνου.

Κατά καιρούς έχουμε δεχθεί αρκετά τηλεφωνήματα από πελάτες μας που μας αναφέρουν ότι δεν λειτουργεί το φωτάκι του φούρνου. Το συγκεκριμένο αποτελεί ένα πολύ συχνό φαινόμενο που πιθανόν να σας ανησυχήσει και εσάς. Μερικές φορές τα πράγματα είναι πιο απλά από ότι φαίνονται. Μπορεί η ηλεκτρική κουζίνα να αποτελεί μια σύνθετη συσκευή με πολλές συνδέσεις και καλωδιώσεις, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτει και απλά μέρη.

Στη συγκεκριμένη λοιπόν περίπτωση και αφού σιγουρευτήκατε ότι πέρα από το φως ο φούρνος σας λειτουργεί κανονικά, θα χρειαστεί απλά να αντικαταστήσετε τον καμένο λαμπτήρα. Μπορείτε μόνοι σας να αγοράσετε έναν λαμπτήρα συμβατό με το μοντέλο της ηλεκτρικής σας κουζίνας. Αντικαταστήσετε τον καμένο τηρώντας πάντα τις οδηγίες χρήσης της ηλεκτρικής σας συσκευής.

Η κουζίνα δεν αντιδρά και δεν δουλεύει καθόλου.

Ένα επίσης συχνό πρόβλημα που καλείται κάποιος να αντιμετωπίσει, είναι να μην λειτουργεί καθόλου η ηλεκτρική του κουζίνα. Αν λοιπόν διαπιστώσετε ότι η κουζίνα σας δεν λειτουργεί, δεν ζεσταίνει, δεν ανάβει το φως και γενικά δεν ανταποκρίνεται καθόλου τότε υπάρχουν δύο σενάρια. Αν είστε τυχεροί μπορεί να την γλιτώσετε αρκετά φθηνά. Η βλάβη ίσως να μην προέρχεται από την ηλεκτρική σας συσκευή αλλά από την σύνδεσή της με την παροχή ρεύματος.

Αρχικά, σιγουρευτείτε ότι δεν έχει πέσει κάποια ασφάλεια στον πίνακα. Οι ηλεκτρικές κουζίνες θεωρούνται από τις βαριές ηλεκτρικές συσκευές. Πολύ συχνά οδηγούν στην πτώση ή ακόμη και στο κάψιμο κάποιας ασφάλειας. Αφού σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί, σιγουρευτείτε ότι και η πρίζα στην οποία είναι συνδεδεμένη η ηλεκτρική σας κουζίνα λειτουργεί κανονικά. Για να δοκιμάσετε την πρίζα δεν έχετε παρά να συνδέσετε μια μικρή συσκευή, όπως ένα μίξερ. Τέλος, αν η πρίζα λειτουργεί κανονικά, σιγουρευτείτε ότι το καλώδιο που συνδέετε στη πρίζα δεν έχει σπάσει σε κάποιο σημείο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χάνετε η σύνδεση με το ηλεκτρικό ρεύμα. Αν δεν διαπιστώσετε και εκεί πρόβλημα τότε πάμε στο δεύτερο σενάριο το οποίο απαιτεί την επισκευή ηλεκτρικής κουζίνας από τεχνικό. Οι τεχνικοί του episkevitora.gr παρέχουν ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές επισκευές ηλεκτρικής κουζίνας – φούρνου.

Ο φούρνος ανάβει κανονικά αλλά δεν ζεσταίνει το φαγητό.

Ένα τρίτο φαινόμενο που αντιμετωπίζουμε πολύ συχνά σε μια ηλεκτρική κουζίνα είναι να λειτουργεί αλλά να μην ζεσταίνεται. Αν λοιπόν οι ενδείξεις και το φως στο φούρνο σας ανάβουν κανονικά αλλά όσο και αν περιμένατε ο φούρνος δεν ζεσταίνει τότε σιγουρευτείτε ότι έχετε ρυθμίσει σωστά το πρόγραμμα και την θερμοκρασία. Μερικές φορές κάποιο σκάλωμα στον διακόπτη μπορεί να είναι και η αιτία. Δοκιμάστε να ανοιγοκλείσετε 2-3 φορές τόσο το διακόπτη του προγράμματος όσο και της θερμοκρασίας μήπως και επιδιορθωθεί το πρόβλημα. Αν πάλι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, τότε δυστυχώς θα χρειαστεί είτε αλλαγή του θερμοστάτη είτε αντικατάσταση μιας καμένης ασφάλειας.

Δεν δουλεύει ο αέρας στην κουζίνα

Σε αντίθεση με την περίπτωση που αναφέραμε παραπάνω, μια από τις συχνές βλάβες κουζίνας είναι και όταν δεν δουλεύει ο αέρας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όταν δηλαδή δεν δουλεύει ο αέρας στην κουζίνας αλλά, κάποιο άλλο πρόγραμμα πιθανόν να δουλεύει κανονικά, συνήθως οφείλεται  στο μοτέρ που βρίσκεται στο πίσω μέρος.

Χάρη στο μοτέρ, ή γνωστό και ως φτερωτή της κουζίνας, μεταφέρεται σωστά ο αέρας στο εσωτερικό της ηλεκτρικής σας συσκευής. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να προγραμματίσετε την κουζίνα σας στον αέρα, να ανοίξετε την πόρτα και να ελέγξετε στο πίσω μέρος αν ακούγεται η φτερωτή να δουλεύει κανονικά. Εάν το πρόβλημα είναι όντως το μοτέρ, θα πρέπει να αντικατασταθεί με ένα νέο.

Εάν ωστόσο η φτερωτή λειτουργεί κανονικά, τότε το πρόβλημα πιθανόν να βρίσκεται στην αντίσταση του αέρα. Όπως αναφέραμε η φτερωτή φροντίζει για την μεταφορά του θερμού αέρα στο εσωτερικό της κουζίνας. Για να ζεσταθεί όμως ο αέρας, απαιτεί την σωστή λειτουργία της αντίστασης. Εάν η αντίσταση δεν λειτουργεί, τότε είναι πολύ λογικό να μην μπορεί να ζεσταθεί και ο αέρας.

Βραχυκύκλωμα κουζίνας

Φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείψουμε από την λίστα με τις συχνές βλάβες και το βραχυκύκλωμα κουζίνας. Η συγκεκριμένη βλάβη είναι θα λέγαμε μία από τις πιο συχνές που καλείται να αντιμετωπίσει ένα νοικοκυριό. Συνήθως, όταν αντιμετωπίζουμε ένα βραχυκύκλωμα κουζίνας, αποτέλεσμα είναι να «πέφτει η ασφάλεια» μόλις την θέτουμε σε λειτουργία.

Η βασικότερη αιτία της συγκεκριμένης βλάβης είναι οι αντιστάσεις. Οι αντιστάσεις αποτελούν από τα βασικότερα μέρη μιας κουζίνας. Λόγω της έντονης χρήσης  τους, μετά το πέρασμα του χρόνου, φθείρονται και πιθανόν να τρυπήσουν. Κάτι τέτοιο θα δικαιολογούσε και το βραχυκύκλωμα. Η αλλαγή των αντιστάσεων θα επιδιορθώσει άμεσα το πρόβλημα και θα καταστήσει και πάλι την συσκευή σας πλήρως λειτουργική.

Ωστόσο η αιτία δεν  είναι πάντα οι αντιστάσεις. Το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται σε κάποια καλωδίωση, η οποία λόγω φθοράς εμποδίζει την σωστή ροή του ηλεκτρικού ρεύματος. Κάτι τέτοιο φυσικά θα ήταν δύσκολο και επικίνδυνο να εξετασθεί από κάποιον χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις.

Οι έμπειροι τεχνικοί μας είναι σε θέση να εντοπίσουν την αιτία που προκαλεί το βραχυκύκλωμα στην ηλεκτρική σας κουζίνα και φυσικά να την επισκευάσει άμεσα και αποτελεσματικά. Σε περιπτώσεις σαν αυτή, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας καθότι ένα βραχυκύκλωμα κουζίνας μπορεί να επηρεάσει και τις υπόλοιπες ηλεκτρικές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο.

Επισκευές ηλεκτρικής κουζίνας από τους ειδικούς

Όπως είδατε, οι συχνές βλάβες μιας κουζίνας μπορεί να ποικίλουν σε βαθμό δυσκολίας και επικινδυνότητας. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ηλεκτρικές συσκευές, οι βλάβες που παρουσιάζονται σε μια κουζίνα, συνήθως χρήζουν επισκευής από κάποιον εξειδικευμένο τεχνικό.

Το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας μας ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες σας προκειμένου να εκτιμήσει κάθε βλάβη και να την επισκευάσει άμεσα και με απόλυτη επιτυχία. Κατανοώντας μάλιστα την ιδιαίτερη σημασία της συγκεκριμένης ηλεκτρικής συσκευής στην καθημερινότητά σας, προσφέρουμε τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς, σε συνδυασμό φυσικά με την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και των ανταλλακτικών που θα χρησιμοποιηθούν.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικές από τις επισκευές που αναλαμβάνουμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις πιο συχνές βλάβες κουζίνας.

Αλλαγή θερμοστάτη κουζίνας

Η αλλαγή θερμοστάτη κουζίνας, αποτελεί θα λέγαμε μια από τις συχνότερες επισκευές που αναλαμβάνουμε. Όπως αναλύσαμε και παραπάνω, όταν διαπιστώσετε ότι η ηλεκτρική σας κουζίνα δουλεύει κανονικά αλλά δεν μπορεί να ζεστάνει το φαγητό, βασικός υπαίτιος είναι ο θερμοστάτης. Όπως και σε κάθε συσκευή, έτσι και στην ηλεκτρική κουζίνα, ο θερμοστάτης είναι υπεύθυνος για την σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας.

Ένας έμπειρος τεχνικός, είναι σε θέση να αναλάβει την αλλαγή θερμοστάτη κουζίνας άμεσα και σε πολύ προσιτό κόστος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να στερείστε βασικές ανάγκες, όπως η σωστή λειτουργία του φούρνου. Επικοινωνώντας μαζί μας, ένα συνεργείο από έμπειρους τεχνικούς του episkevitora.gr θα μεταβεί στο χώρο σας προκειμένου να εκτιμήσει και να επισκευάσει την ζημιά.

Αλλαγή διακόπτη κουζίνας

Οι διακόπτες της κουζίνας, όπως εύκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς, αποτελούν μέρη που υποβάλλονται σε έντονη χρήση καθημερινά. Είναι λογικό και επόμενο, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να παρουσιάσουν προβλήματα στην λειτουργία τους και φυσικά να χαλάσουν. Η αλλαγή διακόπτη κουζίνας είναι μια σχετικά εύκολη και γρήγορη εργασία, η οποία ωστόσο απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και την χρήση των κατάλληλων ανταλλακτικών.

Η εταιρεία μας δίνει ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών επισκευής όσο και στην χρήση των πλέον κατάλληλων και γνήσιων ανταλλακτικών. Σε κάθε επισκευή που ολοκληρώνουμε, στόχος μας είναι η μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής μιας ηλεκτρικής συσκευής. Χρησιμοποιώντας λοιπόν γνήσια ανταλλακτικά, είτε πρόκειται για διακόπτες είτε οποιοδήποτε άλλο ανταλλακτικό κουζίνας, εξασφαλίζουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Αλλαγή κάτω αντίστασης φούρνου

Η αλλαγή κάτω αντίστασης φούρνου αποτελεί μια εργασία που απαιτεί ιδιαίτερο χειρισμό. Όπως φυσικά θα έχετε παρατηρήσει, η κάτω αντίσταση κουζίνας δεν βρίσκεται σε εμφανές σημείο. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που μια βλάβη στην συγκεκριμένη αντίσταση δεν διαπιστώνεται άμεσα. Συνήθως το πρόβλημα εντοπίζεται όταν ο φούρνος δεν ψήνει από κάτω. Η αντικατάσταση της κάτω αντίστασης σε μια ηλεκτρική κουζίνα γίνεται συνήθως από το πίσω μέρος της συσκευής.

Ανάλογα με το μοντέλο της κουζίνας σας, η αλλαγή κάτω αντίστασης φούρνου μπορεί να γίνει σε άλλες περιπτώσεις εύκολα ενώ σε άλλες πολύ δυσκολότερα. Μάλιστα, λόγω του σημείο στο οποίο βρίσκεται η συγκεκριμένη αντίσταση, περιβάλλεται συνήθως από ευαίσθητα εξαρτήματα και υλικά. Κάτι τέτοιο φυσικά απαιτεί τον προσεκτικό χειρισμό από έναν τεχνικό με τις κατάλληλες γνώσεις.

Αλλαγή φτερωτή φούρνου

Όπως προαναφέραμε, όταν δεν  δουλεύει ο αέρας στην κουζίνα, το πρόβλημα βρίσκεται είτε στην φτερωτή είτε στην αντίσταση του αέρα. Η αλλαγή φτερωτή φούρνου, αποτελεί μια εργασία που δεν μπορεί να ολοκληρωθεί από τον καθένα. Καλό λοιπόν θα ήταν να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να αποστείλουμε το εξειδικευμένο μας συνεργείο στο χώρο σας.

Αλλαγή αντίστασης αέρα φούρνου

Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με την αλλαγή αντίστασης αέρα φούρνου. Εάν η αντίσταση που ρυθμίζει την θερμοκρασία στο πρόγραμμα του αέρα δεν λειτουργεί, πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί. Μάλιστα, η αντικατάσταση αντιστάσεων δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αναβάλλεται, αφού μπορεί να δημιουργήσει σημαντικότερα προβλήματα στην ηλεκτρική σας κουζίνα.

Διαπιστώσατε βλάβη στην κουζίνα σας;

Εάν διαπιστώσατε οποιαδήποτε βλάβη στην ηλεκτρική σας κουζίνα, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από εσάς τους ίδιους, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας. Η κινητοποίηση τόσο του τηλεφωνικού μας κέντρου όσο και του συνεργείου μας θα είναι άμεση, ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα χωρίς καμία καθυστέρηση.

Ο τεχνικός που θα επισκεφτεί τον χώρο σας, θα σας ενημερώσει πλήρως για το είδος της βλάβης, τον τρόπο με τον  οποία θα γίνει η επισκευή της και φυσικά το κόστος που θα χρειαστεί να καταβάλλετε. Πάντοτε με ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοπιστία, τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματική επισκευή ηλεκτρικών κουζινών από κάθε κατασκευαστή.

Οι εξειδικευμένες επιδιορθώσεις βλαβών ηλεκτρικής κουζίνας – φούρνου πρέπει οπωσδήποτε να ανατεθούν σε κάποιον επαγγελματία προς αποφυγή περαιτέρω βλάβης στην ηλεκτρική σας συσκευή.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Εάν και εσείς έχετε βλάβη στην ηλεκτρική σας συσκευή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας Τεχνικός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας άμεσα

Scroll to Top

Στείλτε μας μήνυμα στο Viber

Μας στέλνετε την μάρκα το έτος και το μοντέλο της συσκευής σε φωτογραφία. Ένας έμπειρος τεχνικός θα σας απαντήσει εντός 10 λεπτών.