Εύκολη επισκευή βλαβών ενός πλυντηρίου πιάτων

Εύκολη επισκευή βλαβών ενός πλυντηρίου πιάτωνΤο πλυντήριο πιάτων δεν αποτελεί πλέον ένα είδος πολυτελείας, αλλά αναγκαίο για την καθημερινότητα ενός σπιτιού. Όταν ωστόσο παρουσιαστεί κάποια βλάβη τότε δεν θα αργήσει πολύ το σπίτι μας να γεμίσει μια στοίβα από άπλυτα πιάτα. Η επισκευή βλαβών ενός πλυντηρίου πιάτων μικρής κλίμακας μπορούν εύκολα να γίνουν από εσάς. Αν παρόλα αυτά η ζημιά που θα παρουσιαστεί είναι εκτενής. καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε έναν τεχνικό, εξειδικευμένο στην επισκευή πλυντηρίων πιάτων.

Οι συχνότερες βλάβες ενός πλυντηρίου πιάτων

Αν λοιπόν βρεθήκατε αντιμέτωπη με μία από τις συνηθέστερες βλάβες πλυντηρίων πιάτων, καλό θα ήταν να έχετε μια ιδέα για το τι θα πρέπει να κάνετε.

Τα πιάτα σας βγαίνουν από το πλυντήριο βρώμικα και με υπολείμματα

Αν το πλυντήριο πιάτων σας δεν καθαρίζει τα πιάτα σας όπως θα έπρεπε, μπορείτε να ανατρέξετε στο άρθρο «Το πλυντήριο πιάτων δεν πλένει καλά». Εκεί μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά του λόγους και τους τρόπους αντιμετώπισης του συνηθέστερου προβλήματος σε ένα πλυντήριο πιάτων.

Επισκευή πλυντηρίου πιάτων που βγάζει νερά.

Ένα συχνό φαινόμενο στα πλυντήρια πιάτων είναι η διαρροή νερών στο πάτωμα. Τις περισσότερες φορές η αιτία του προβλήματος είναι πολύ απλή και οφείλεται στην πόρτα του πλυντηρίου. Ψάξτε για τυχόν ρωγμές, ζημιές ή αντικείμενα που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την σωστή σφράγιση της πόρτας. Δοκιμάστε να καθαρίσετε τη φλάντζα της πόρτας σας με ένα απολυμαντικό και αν δείτε μεγάλες ρωγμές, θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε το παρέμβυσμα.

Αν η πόρτα δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, τότε ένας άλλος λόγος που μπορεί να κάνει το πλυντήριο ρούχων να τρέχει νερά είναι ο μηχανισμός που υπολογίζει το επίπεδο νερού του πλυντηρίου σας. Αν ο μηχανισμός αυτός έχει κολλήσει για κάποιον λόγο στην κάτω θέση, μπορεί να προκαλέσει την υπερχείλιση του μηχανήματος και να διαρρεύσει νερό στο πάτωμα. Δοκιμάστε λοιπόν να καθαρίσετε τον μηχανισμό αυτό ώστε να μην κολλάει.

Το πλυντήριο πιάτων δεν στεγνώνει

Τις περισσότερες φορές, το πρόβλημα αυτό σχετίζεται με τον θερμοστάτη του πλυντηρίου πιάτων. Ο θερμοστάτης εμποδίζει την υπερβολική θέρμανση στο εσωτερικό του πλυντηρίου σας. Ένας λοιπόν θερμοστάτης που δυσλειτουργεί μπορεί να διακόψει την διαδικασία θέρμανσης πριν προλάβουν τα πιάτα σας να στεγνώσουν. Μπορείτε συνήθως να βρείτε το όριο θερμοκρασίας στο κάτω μέρος του πλυντηρίου, ακριβώς πίσω από τον πίνακα πρόσβασης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πολύμετρο για να ελέγξετε τη συσκευή.

Τέλος, ελέγξτε το διανομέα του λαμπρυντικού για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι άδειο και ότι διανέμεται σωστά. Χωρίς λαμπρυντικό, τα πιάτα σας δεν θα στεγνώσουν τόσο εύκολα. Καλό θα ήταν να έχετε μια γνώση πριν κάνετε οτιδήποτε από τα παραπάνω.

Εάν δεν είστε σίγουρος ζητήστε βοήθεια για την επισκευή του πλυντηρίου πιάτων από το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας μας.

Το πλυντήριο πιάτων μυρίζει άσχημα

Παλιά, ξεχασμένα τρόφιμα είναι πιθανών η αιτία της δυσάρεστης αυτής οσμής. Ελέγξτε προσεκτικά τη συσκευή σας για υπολείμματα φαγητού και καθαρίστε την οθόνη του πλυντηρίου σας (που βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής). Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσο βρώμικη είναι η οθόνη σας.

Εάν από την άλλη σας έρχεται μια οσμή καμένου πλαστικού, τότε μπορεί κάποιο πλαστικό δοχείο/τάπερ να έχει πέσει στον πάτο και από την υπερβολική θέρμανση να έχει λιώσει.

Επισκευή βλαβών ενός πλυντηρίου πιάτων που δεν ξεκινά

Ελέγξτε τις πηγές τροφοδοσίας και βεβαιωθείτε ότι δεν οι ασφάλειες και η πρίζα λειτουργούν σωστά. Δοκιμάστε να αποσυνδέσετε το πλυντήριο πιάτων και να το συνδέσετε ξανά. Η πόρτα του πλυντηρίου πιάτων μπορεί επίσης να είναι το πρόβλημα. Εάν δεν είναι κλειδωμένο, για παράδειγμα, μπορεί να μην επιτρέψει στο πλυντήριο πιάτων σας να ξεκινήσει.

Εάν ωστόσο ακούγεται ότι το πλυντήριο πιάτων σας “προσπαθεί να λειτουργήσει”, αλλά απλά δεν λειτουργεί σωστά, μπορεί ο κινητήρας του να κολλήσει. Εάν ναι, δοκιμάστε να περιστρέψετε το μοτέρ του ανεμιστήρα με το χέρι και να δείτε αν αυτό κινείται. Είναι σημαντικό να απενεργοποιήσετε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς αποφυγή ατυχημάτων.

Η επισκευή βλαβών ενός πλυντηρίων πιάτων αν και πολλές φορές μπορεί να γίνει από εσάς τους ίδιους, καλό θα ήταν να μην δοκιμάσετε κάτι αν δεν γνωρίζετε. Μια εσφαλμένη αντιμετώπιση ενός προβλήματος μπορεί να οδηγήσει σε μια μεγαλύτερη ζημιά και κατά συνέπεια σε μεγαλύτερο κόστος επισκευής. Για τις δύσκολες επισκευές ηλεκτρικών συσκευών επικοινωνήστε με τους εξειδικευμένους μας τεχνικούς.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu