Η πόρτα του πλυντηρίου δεν ανοίγει

Η πόρτα του πλυντηρίου δεν ανοίγει
Η πόρτα του πλυντηρίου δεν ανοίγει

Πριν δούμε τους λόγους που η πόρτα του πλυντηρίου δεν ανοίγει και το αν απαιτείται μια επισκευή πλυντηρίου ρούχων, καλό θα ήταν να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το όλο σύστημα κλειδώματος. Η κλειδαριά που χρησιμοποιείται στην πόρτα του πλυντηρίου, είναι ένας μηχανισμός ασφαλείας που χρησιμοποιείται για να εμποδίζει την πόρτα να ανοίξει κατά τη διάρκεια λειτουργίας του πλυντηρίου. Το σύστημα ασφαλείας αποτελείται από ένα μάνταλο που τοποθετείται στην πόρτα και από έναν μηχανισμό κλειδώματος που βρίσκεται στο πίσω μέρος του πλαισίου της πόρτας. Ο μηχανισμός κλειδώματος αποτελείται από μερικούς διακόπτες και από μια ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα κλειδώματος.

Πως λειτουργεί το σύστημα ασφάλισης της πόρτας ενός πλυντηρίου;

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας ενός προγράμματος του πλυντηρίου, το σύστημα ελέγχου ενεργοποιεί το μοτέρ της ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας. Αυτό αποτρέπει ένα ενδεχόμενο άνοιγμα της πόρτας. Μετά το πέρας του προγράμματος, η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα θα διατηρήσει την πόρτα κλειδωμένη για περίπου ένα με δύο ακόμη λεπτά. Εάν μετά το πέρας των δύο λεπτών η πόρτα του πλυντηρίου δεν ανοίγει τότε πιθανόν να υπάρχει κάποια βλάβη στο μηχανισμό ασφάλισης της πόρτας. Τις περισσότερες φορές το πρόβλημα μπορεί να προκύψει λόγω μιας προσωρινής διακοπής στην παροχή ρεύματος. Με την αποσύνδεση της πρίζας και την εκ νέου λειτουργία του πλυντηρίου σας, πιθανότατα το πρόβλημα να επιδιορθωθεί. Αν πάλι η πόρτα του πλυντηρίου δεν ανοίγει τότε πιθανόν να έχει υποστεί βλάβη κάποιο από τα μηχανικά μέρη.

Οι επισκευές πλυντηρίων ρούχων όπως και όλες οι επισκευές ηλεκτρικών συσκευών, απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Καλό θα ήταν λοιπόν να απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο και εξειδικευμένο τεχνικό και όχι να δοκιμάσετε να επιδιορθώσετε την βλάβη μόνοι σας.

Τι να κάνετε εάν η πόρτα του πλυντηρίου δεν ανοίγει

Αν ωστόσο θέλετε να δοκιμάσετε να επιδιορθώσετε την βλάβη μόνοι σας θα πρέπει αρχικά να ανοίξετε την πόρτα. Οι περισσότερες συσκευές πλυντηρίων διαθέτουν ένα χειροκίνητο μηχανισμό ο οποίος βοηθάει στην απελευθέρωση της πόρτας. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του κατασκευαστή σας προκειμένου να βρείτε που ακριβώς βρίσκετε ο συγκεκριμένος μηχανισμός. Ο μηχανισμός αυτός σε πολλά πλυντήρια ρούχων βρίσκεται κάτω από το κλείδωμα της πόρτας. Ή ορισμένες φορές στο εσωτερικό του περιβλήματος του διανομέα σαπουνιού.

Αφού ανοίξετε την πόρτα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο σύστημα κλειδώματος. Εάν γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε, μπορείτε να ελέγξετε τους διακόπτες ασφάλισης της πόρτας και τις ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες για συνεχή λειτουργία με ένα μετρητή. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε κάποια ελαττωματική συσκευή θα πρέπει να την αντικαταστήσετε. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν θα μπορέσετε να βρείτε συγκεκριμένα ανταλλακτικά του μηχανισμού κλειδώματος. Οι περισσότεροι μηχανισμοί στην αγορά πωλούνται ολόκληροι με όλα τα μηχανικά μέρη.

Τι θα πρέπει να προσέξετε

Εάν η πόρτα του πλυντηρίου δεν ανοίγει, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να προσπαθήσετε να παραβιάσετε την κλειδαριά. Ούτε να την ανοίξετε με βία. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να προκαλέσετε σημαντικότερη βλάβη στην ηλεκτρική σας συσκευή. Επίσης, οποιαδήποτε εργασία επισκευής θα πρέπει να πραγματοποιείται με αποσυνδεδεμένη τη συσκευή από την πρίζα. Προκειμένου να εξασφαλίσετε την αποτελεσματική επισκευή του πλυντηρίου σας καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να αποστείλουμε άμεσα ένα τεχνικό στο χώρο σας και να προβεί στον πλήρη έλεγχο της συσκευής σας.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Εάν και εσείς έχετε βλάβη στην ηλεκτρική σας συσκευή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας Τεχνικός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας άμεσα

Scroll to Top

Στείλτε μας μήνυμα στο Viber

Μας στέλνετε την μάρκα το έτος και το μοντέλο της συσκευής σε φωτογραφία. Ένας έμπειρος τεχνικός θα σας απαντήσει εντός 10 λεπτών.