Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε την ηλεκτρική κουζίνα;

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε την ηλεκτρική κουζίνα
Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε την ηλεκτρική κουζίνα

Η τακτική συντήρηση και ο καθαρισμός της ηλεκτρικής κουζίνας θα σας γλιτώσουν από την ανάγκη για επισκευή του φούρνου σας από έναν ειδικό. Υπάρχουν τρεις βασικές ενδείξεις ότι έφτασε ο καιρός να κάνετε στο φούρνο σας έναν καλό καθαρισμό. Οι ενδείξεις αυτές είναι:

  1. Η πόρτα είναι καλυμμένη με βρωμιά ή σκόνη
  2. Η ηλεκτρική σας κουζίνα μυρίζει έντονα λόγω της συσσώρευσης βρωμιάς και φαγητών
  3. Έντονος καπνός κατά το μαγείρεμα, κάτι που υποδηλώνει συσσώρευση από λίπη

Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζετε την ηλεκτρική κουζίνα;

Το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το φούρνο σας είναι και αυτό που θα επηρεάσει το πόσο συχνά πρέπει να τον καθαρίζετε. Για άτομα που χρησιμοποιούν την ηλεκτρική τους κουζίνα σε καθημερινή βάση και περισσότερες από μία φορές, καλό θα ήταν ο καθαρισμός να γίνεται κάθε τρίμηνο. Εάν η χρήση του δεν είναι τόσο συχνή, μία ή δύο φορές το χρόνο είναι αρκετές.

Φυσικά σε έκτακτες περιπτώσεις δεν είναι απαραίτητο να περιμένετε το χρονικό αυτό διάστημα. Αν μαγειρέψατε ένα φαγητό που έκανε την ηλεκτρική σας κουζίνα «πεδίο μάχης» τότε πρέπει άμεσα να φροντίσετε για τον καθαρισμό της.

Γιατί είναι σημαντικό να είναι καθαρός ο φούρνος;

Ο λόγος είναι πολύ προφανής θα λέγαμε. Η ποιότητα του φαγητού εξαρτάται άμεσα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο φούρνος σας. Ένας βρώμικος φούρνος με συσσωρευμένα λίπη και υπολείμματα φαγητών θα επηρεάσει αρνητικά την γεύση των φαγητών σας.

Επιπρόσθετα, εάν η συσσώρευση υπολειμμάτων είναι αρκετά μεγάλη, τότε όχι μόνο θα επηρεαστεί και η απόδοση της ηλεκτρικής σας κουζίνας, αλλά ενδέχεται να παρουσιαστεί και κάποια σοβαρότερη βλάβη. Για να γλιτώσετε λοιπόν μια επισκευή τη ηλεκτρικής συσκευής που τόσο πολύ αγαπάτε, καλό θα ήταν να μην ξεχνάτε να της δίνεται την προσοχή που πρέπει.

Τι υλικά χρειάζομαι για να καθαρίσω τον φούρνο μου;

Το βασικότερο όλων φυσικά είναι το καθαριστικό που θα χρησιμοποιήσετε. Αυτό μπορεί να είναι ένα καθαριστικό του εμπορίου ή ένα με φυσικά υλικά που διαθέτετε στο σπίτι. Συγκεκριμένα:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό του εμπορίου. Η διαδικασία καθαρισμού θα είναι πολύ εύκολη και το αποτέλεσμα θα είναι άκρως ικανοποιητικό. Αν ωστόσο θέλετε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον και οικονομική λύση μπορείτε να καταφύγετε σε υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι.
  • Μαγειρική σόδα και ξίδι. Μια από τις κλασικότερες λύσεις καθαρισμού. Αναμίξτε την μαγειρική σόδα με το ξίδι μέσα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ρίξτε στις επιφάνειες που υπάρχει συσσωρευμένη βρωμιά και αφήστε το μερικές ώρες να δράσει. Στη συνέχεια καθαρίστε με ένα πανί ή σφουγγάρι.
  • Λεμόνι και νερό. Μια ακόμη φυσική επιλογή είναι να καθαρίσετε την ηλεκτρική σας κουζίνα με λεμόνι και νερό. Αν ο φούρνος δεν είναι ιδιαίτερα βρόμικος, μπορείτε να ανακατέψετε 2 λεμόνια με νερό και να καθαρίσετε τις επιφάνειες.

Τι άλλο θα χρειαστείτε για τον καθαρισμό της ηλεκτρικής κουζίνας;

Προκειμένου να πραγματοποιήσετε έναν πλήρη και σωστό καθαρισμό της ηλεκτρικής σας κουζίνας θα πρέπει να προμηθευτείτε επίσης τα κάτωθι υλικά:

  1. Πλαστικά γάντια μίας χρήσης, ειδικά αν επιλέξετε ένα καθαριστικό του εμπορίου για την απομάκρυνση της βρομιάς.
  2. Προστατευτική μάσκα για να μην εισπνέεται το καθαριστικό.
  3. Παλιές εφημερίδες ή περιοδικά για να στρώσετε γύρω από τον φούρνο σε περίπτωση που ξεβγάλει μεγάλη ποσότητα υπολειμμάτων.
  4. Καθαριστικό πανί ή σφουγγάρι για ξέβγαλμα.
  5. Μια σακούλα για να απομακρύνετε τα υπολείμματα που θα αφαιρέσετε.

Όπως λέει και ο σοφός λαός, προσέχουμε για να έχουμε. Δείξτε λοιπόν τη δέουσα προσοχή στον καθαρισμό της κουζίνας σας προκειμένου να την έχετε λειτουργική και αποδοτική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Εάν και εσείς έχετε βλάβη στην ηλεκτρική σας συσκευή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας Τεχνικός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας άμεσα

Scroll to Top

Στείλτε μας μήνυμα στο Viber

Μας στέλνετε την μάρκα το έτος και το μοντέλο της συσκευής σε φωτογραφία. Ένας έμπειρος τεχνικός θα σας απαντήσει εντός 10 λεπτών.