Σημάδια που δείχνουν πως χρειάζεστε επισκευή ψυγείου!

Σημάδια που δείχνουν πως χρειάζεστε επισκευή ψυγείου
Σημάδια που δείχνουν πως χρειάζεστε επισκευή ψυγείου

Το ψυγείο αποτελεί ένα πολυσύνθετο μηχάνημα που αρκετές φορές θα χρειαστεί επισκευή. Είναι η βασικότερη οικιακή ηλεκτρική συσκευή αφού λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο, διατηρώντας το φαγητό σας φρέσκο. Λόγω της συνεχής χρήσης και της φυσικής φθοράς, το ψυγείο σας μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα ψύξης, απόψυξης, ελαττωματική καλωδίωση, σπασμένη πλάκα αποστράγγισης, σπινθήρα από την πρίζα, πρόβλημα κλεισίματος πόρτας, απόφραξη αποχέτευσης κλπ.

Βλάβες τέτοιου τύπου πρέπει άμεσα να επισκευάζονται από κάποιον εξειδικευμένο τεχνικό. Πριν όμως βρεθείτε προ εκπλήξεως και αντιμέτωποι με μία βλάβη που θα σας στερήσει το ψυγείο σας, υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις που θα σας πουν εάν το ψυγείο σας χρήζει επισκευής.

Ενδείξεις ότι χρειάζεστε επισκευή ψυγείου

Αλλοίωση τροφίμων

Έχετε μήπως διαπιστώσει πως τα φαγητά σας λήγουν νωρίτερα από τις αναγραφόμενες στη συσκευασία ημερομηνίες; Μετά από λίγες μέρες τα τρόφιμα που έχετε στο ψυγείο σας παρουσιάζουν διαφορετική ή δυσάρεστη γεύση; Μήπως το ψυγείο σας έχει αρχίσει να μυρίζει περίεργα; Αν η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι ναι, τότε δεν πρέπει να χάσετε άλλο χρόνο. Είναι δεδομένο πως δεν ευθύνονται τα τρόφιμα που αγοράζετε αλλά η ηλεκτρική σας συσκευή.

Ελέγξτε τον θερμοστάτη του ψυγείου σας μήπως με την προσθήκη κάποιου προϊόντος μετακινήθηκε και μειώθηκε η ψύξη του. Αν ο θερμοστάτης είναι στη θέση που πρέπει τότε το ψυγείο σας προσπαθεί με τον τρόπο του να ζητήσει βοήθεια. Πιθανές αιτίες της δυσλειτουργίας αυτής να είναι η συγκέντρωση σκόνης στο συμπυκνωτή και τα πηνία, η δυσλειτουργία του θερμοστάτη καθώς και μια βλάβη στο μοτέρ του ψυγείου σας. Χωρίς δεύτερη σκέψη επικοινωνήστε με την εταιρεία μας και ένας τεχνικό μας θα αναλάβει την επισκευή του ψυγείου σας άμεσα και αποτελεσματικά.

Υψηλά επίπεδα θορύβου ή καθόλου ήχος

Η λειτουργία του ψυγείου συνοδεύεται πάντα από ένα θόρυβο. Ναι αυτό το βουητό που πολλές φορές μπορεί να σας ενοχλεί και λίγο. Ωστόσο ο θόρυβος αυτός είναι επιθυμητός, αφού επιβεβαιώνει την καλή λειτουργία του ψυγείου μας. Αν διαπιστώστε ότι ο θόρυβος αυτός γίνεται ολοένα και εντονότερος ή αντιθέτως δεν ακούτε τίποτα, τότε θα πρέπει να ανησυχήσετε.

  • Έντονος ήχος: Ο έντονος ήχος σημαίνει πως απαιτείται κάποια επισκευή ψυγείου. Εάν δεν θέλετε η ζημιά να πάρει μεγαλύτερη έκταση καλό θα ήταν να σιγουρευτείτε ότι ο ανεμιστήρας, τα πηνία του συμπυκνωτή ή ο άξονας του κινητήρα λειτουργούν ομαλά. Πολύ πιθανόν να διαπιστώσετε ότι κάτι από τα παραπάνω είναι και η πηγή του θορύβου. Αν δεν έχετε τις γνώσεις να το ελέγξετε μόνοι σας, επικοινωνήστε με την εταιρεία μας η οποία διαθέτει πολυετή εμπειρία στις επισκευές ψυγείων.
  • Καθόλου θόρυβος: Όπως και ο έντονος θόρυβος έτσι και όταν δεν διαπιστώνεται κανέναν απολύτως θόρυβο, πρέπει να προετοιμάζεστε για τα χειρότερα. Αν για αρκετό καιρό δεν θυμάστε να έχετε ακούσει τη συσκευή σας να λειτουργεί τότε πρέπει άμεσα να ελεγχθεί ο συμπιεστής. Δοκιμάστε για αρχή να κατεβάσετε την θερμοκρασία στον θερμοστάτη μήπως και αυτό επαναφέρει την λειτουργία του μοτέρ. Αν δεν γίνει τίποτα τότε το ψυγείο σας χρειάζεται την φροντίδα των εξειδικευμένων τεχνικών μας στις επισκευές ηλεκτρικών συσκευών.

Διαρροή νερού

Αν διαπιστώσετε την παρουσία νερού γύρω από το ψυγείο σας τότε πρέπει να κάνετε έναν αναλυτικό έλεγχο μήπως κρύβεται κάποια σοβαρή βλάβη. Τις περισσότερες φορές η αιτία του προβλήματος είναι κάποιο μπουκάλι που δεν έχει σφραγίζει καλά με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει ο χώρος στο εσωτερικό του ψυγείου σας. Πολύ συχνές επίσης αιτίες είναι κάποιο πρόβλημα στο δοχείο συλλογής νερού, την πόρτα, ή τους σωλήνες. Ένας ενδελεχής έλεγχος από τους τεχνικούς μας θα εξασφαλίσει την καλή λειτουργία της συσκευής σας.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Εάν και εσείς έχετε βλάβη στην ηλεκτρική σας συσκευή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας Τεχνικός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας άμεσα

Scroll to Top

Στείλτε μας μήνυμα στο Viber

Μας στέλνετε την μάρκα το έτος και το μοντέλο της συσκευής σε φωτογραφία. Ένας έμπειρος τεχνικός θα σας απαντήσει εντός 10 λεπτών.