Συντήρηση του πλυντηρίου ρούχων στο σπίτι

Συντήρηση του πλυντηρίου ρούχων στο σπίτι
Συντήρηση του πλυντηρίου ρούχων στο σπίτι

Η τακτική συντήρηση του πλυντηρίου ρούχων είναι μια απαραίτητη διαδικασία αν θέλετε να μεγιστοποιήσετε την απόδοση και τη διάρκεια ζωής της συσκευή σας.

Εάν λοιπόν δεν θέλετε να διακινδυνέψετε να υποστεί η συσκευή σας κάποια βλάβη, καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Πώς να συντηρήσετε το πλυντήριο σας

Επιθεωρήστε τους σωλήνες νερού

Ελέγξτε τους εύκαμπτους σωλήνες νερού του πλυντηρίου σας για ενδείξεις φθοράς μερικές φορές το χρόνο. Αν ανακαλύψετε τυχόν ρωγμές ή φουσκάλες, αντικαταστήστε τον εύκαμπτο σωλήνα. Οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να προκαλέσει διαρροή η οποία θα επιφέρει τεράστια ζημιά στο σπίτι σας. Οι περισσότεροι κατασκευαστές συστήνουν την αντικατάσταση των εύκαμπτων σωλήνων κάθε πέντε χρόνια. Για περισσότερη σιγουριά, χρησιμοποιήστε σωλήνες από ανοξείδωτο χάλυβα υψηλής ποιότητας.

Μην το υπερφορτώνετε κατά την χρήση του

Ακολουθήστε πάντα τις οδηγίες του εγχειριδίου χρήσης ώστε να τοποθετείτε την κατάλληλη ποσότητα ρούχων. Η συχνή υπερφόρτωση του πλυντηρίου ρούχων μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά στον κάδο του. Μια ζημιά σαν αυτή θα χρειαστεί την φροντίδα ενός ειδικού. Η εταιρεία μας διαθέτει έμπειρο προσωπικό που αναλαμβάνει όλες τις επισκευές ηλεκτρικών συσκευών.

Τακτικός έλεγχος της σταθερότητας του πλυντηρίου

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να ελέγχετε το πλυντήριό σας αν είναι σταθερό στο έδαφος. Αν έχετε διαπιστώσει έντονο θόρυβο και τράνταγμα της συσκευής σας τότε πιθανόν, να μην βρίσκεται στην κατάλληλη θέση. Το πλυντήριο ρούχων πρέπει να βρίσκεται σε επίπεδο και με τα τέσσερα πόδια στο πάτωμα. Είναι καλύτερα να κρατάτε τη συσκευή σας όσο το δυνατόν πιο κοντά στο δάπεδο. Όσο πιο κοντά το μηχάνημα κάθεται στο πάτωμα, τόσο λιγότερο θα δονείται. Τα μπροστινά πόδια είναι ρυθμιζόμενα με ένα ασφαλιστικό παξιμάδι. Τοποθετήστε τα πόδια στο επιθυμητό ύψος και σφίξτε το παξιμάδι ασφαλείας με το σώμα του μηχανήματος έτσι ώστε τα πόδια να μην μπορούν να περιστραφούν. Ορισμένα μοντέλα έχουν επίσης ρυθμιζόμενα πόδια και στο πίσω μέρος. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για την προσαρμογή και αυτών.

Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη ποσότητα απορρυπαντικού

Ανεξάρτητα από το τι συνιστάται στη συσκευασία των απορρυπαντικών, καλό θα ήταν να ακολουθήσετε το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη του πλυντηρίου σας. Πάντα θα τοποθετείτε την ποσότητα απορρυπαντικού που συστήνει ο κατασκευαστής σας. Αν το νερό της περιοχής σας είναι μαλακό, θα χρειαστεί να μειώσετε σημαντικά την ποσότητα απορρυπαντικού που χρησιμοποιήσατε. Ο κανόνας είναι να έχει ένα λεπτό στρώμα αφρού κατά τον κύκλο πλύσης. Εάν υπάρχει υπερβολικός αφρός, ο κύκλος ξεβγάλματος μπορεί να μην τον αφαιρέσει όλο.

Καθαρίστε το εσωτερικό του πλυντηρίου μία φορά το μήνα

Είναι συνηθισμένο τα υπολείμματα απορρυπαντικών να συσσωρεύονται μέσα στους κάδους των πλυντηρίων ρούχων. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό μία φορά το μήνα για να διατηρείτε την υψηλή απόδοσης του πλυντηρίου σας χωρίς υπολείμματα που προκαλούν άσχημες οσμές.

Καθαρίστε το διανομέα απορρυπαντικού και μαλακτικού

Το δοχεία όπου τοποθετείται το απορρυπαντικό και το μαλακτικό με τις πολλές χρήσεις συσσωρεύουν υπολείμματα. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί και ζεστό νερό για να καθαρίζετε τακτικά τα δοχεία.

Πέρα από τακτικό καθαρισμό του πλυντηρίου σας, εάν υπάρχουν ενδείξεις πιο σοβαρών προβλημάτων (δυνατοί θόρυβοι, δεν γεμίζει με νερό, τρέχουν νερά κλπ.), τότε καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με τους τεχνικούς του episkevitora.gr προκειμένου να σας καθοδηγήσουν καταλλήλως. Πολύ πιθανόν να χρειαστεί η επισκευή του πλυντηρίου ρούχων.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Εάν και εσείς έχετε βλάβη στην ηλεκτρική σας συσκευή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας Τεχνικός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας άμεσα

Scroll to Top

Στείλτε μας μήνυμα στο Viber

Μας στέλνετε την μάρκα το έτος και το μοντέλο της συσκευής σε φωτογραφία. Ένας έμπειρος τεχνικός θα σας απαντήσει εντός 10 λεπτών.