Το πλυντήριο δεν βγάζει τα νερά

Το πλυντήριο δεν βγάζει τα νερά
Το πλυντήριο δεν βγάζει τα νερά

Ένα από τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει πολύς κόσμος είναι όταν το πλυντήριο δεν βγάζει τα νερά. Σίγουρα μια βλάβη στο πλυντήριο ρούχων δεν είναι ευχάριστη σε κανέναν. Ωστόσο είναι φορές που οι βλάβες είναι αρκετά απλές ώστε να επιδιορθωθούν από εσάς και άλλες φορές που θα χρειαστείτε μια επαγγελματική επισκευή πλυντηρίου ρούχων.

Όμως έχουμε αναφέρει στο άρθρο με τις συχνότερες βλάβες ενός πλυντηρίου ρούχων, τις περισσότερες φορές που το πλυντήριο δεν βγάζει τα νερά, η αιτία είναι πολύ απλή. Ενδεχομένως κάποια αντλία νερού να έχει φράξει ή να έχει διπλώσει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγει το νερό όπως θα έπρεπε. Μπορεί ένα κέρμα, κάποιο λαστιχάκι μαλλιών ή μερικά κουμπιά να εμποδίζουν το νερό να εξέλθει από την αντλία. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που οι αντλίες δεν παρουσιάζουν κάποιο φράξιμο από μικροαντικείμενα;

Λόγοι που το πλυντήριο δεν βγάζει τα νερά

Αφού ελέγξατε όλες τις αντλίες νερού και διαπιστώσατε ότι δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο που να φράζει την έξοδο του νερού, είναι ώρα να βρούμε τον πραγματικό υπαίτιο της βλάβης. Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι τα πλυντήρια αποτελούν πολύπλοκες ηλεκτρικές συσκευές και οι επισκευές πλυντηρίων ρούχων πρέπει να αναθέτονται σε επαγγελματίες τεχνικούς. Έτσι θα εξασφαλίσετε ότι δεν θα προκύψει μια σοβαρότερη βλάβη στη συσκευή σας. Ωστόσο στο συγκεκριμένο άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τις βασικότερες αιτίες που το πλυντήριο δεν βγάζει τα νερά. Σκοπός, να αποκτήσετε μια γενική εικόνα του θέματος.

Αρχικά θα πρέπει να διαχωρίσουμε τις περιπτώσεις σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία είναι όταν το πλυντήριο παραμένει εντελώς γεμάτο με νερό και δεν τραβάει καθόλου. Η δεύτερη είναι όταν η συσκευή σας δεν μπορεί να αδειάσει όλο το νερό αλλά ένα μέρος του. Στην δεύτερη περίπτωση η αιτία πιθανότατα είναι κάποιο φράξιμο που μπορεί να μην το διαπιστώσατε με τον πρώτο έλεγχο. Δοκιμάστε να ελέγξετε όλο το μήκος της αντλίας για τυχόν εμπόδια. Εάν ωστόσο το πλυντήριό σας δεν βγάζει καθόλου νερό, θα πρέπει να γίνει έλεγχος στην αντλία νερού για τυχόν βλάβες.

Έλεγχος της αντλίας νερού

Είναι πολύ σημαντικό να διαπιστώσετε εάν η αντλία νερού λειτουργεί ή όχι. Εάν η αντλία δεν λειτουργεί, τότε θα μπορούσε να είναι μια βλάβη στην ίδια την αντλία. Ή ακόμη και ένα ηλεκτρικό σφάλμα του πλυντηρίου σας. Αφού διαπιστώσαμε ότι η αντλία δεν είναι μπλοκαρισμένη σε κάποιο σημείο, τότε θα χρειαστεί μια μέτρηση με εξειδικευμένα εργαλεία προκειμένου να διαπιστωθεί η αντίσταση της αντλίας και το αν αντιμετωπίζουμε ένα ανοιχτό κύκλωμα ή αδυναμία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Ωστόσο οι διαδικασίες αυτές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν από κάποιον ειδικό στις επισκευές ηλεκτρικών συσκευών.

Έλεγξε τον ιμάντα του πλυντηρίου ρούχων σας.

Ένας επίσης συχνός υπαίτιος που το πλυντήριο δεν βγάζει τα νερά είναι ο ιμάντας. Πολλές φορές ο ιμάντας του πλυντηρίου μπορεί να φύγει από την θέση του ή ακόμη και να κοπεί. Αυτό οδηγεί στο να μην αδειάζει τα νερά το πλυντήριό σας . Για να διαπιστώσετε εάν η βλάβη οφείλεται στον ιμάντα, μπορείτε να ανοίξετε την πλάτη του πλυντηρίου ρούχων σας και να ελέγξετε τον ιμάντα. Σιγουρευτείτε ότι έχετε αποσυνδέσει πρώτα τη συσκευή σας από το ρεύμα. Εάν ο ιμάντας απλώς έχει φύγει από την θέση του τότε ακόμη και μόνοι σας μπορείτε να τον επανατοποθετήσετε. Εάν έχει κοπεί τότε θα χρειαστείτε αγορά νέου και την τοποθέτησή του από έναν εξειδικευμένο τεχνικό.

Εάν το πλυντήριο δεν βγάζει τα νερά ή αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα με το πλυντήριο ρούχων σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Εάν και εσείς έχετε βλάβη στην ηλεκτρική σας συσκευή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας Τεχνικός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας άμεσα

Scroll to Top

Στείλτε μας μήνυμα στο Viber

Μας στέλνετε την μάρκα το έτος και το μοντέλο της συσκευής σε φωτογραφία. Ένας έμπειρος τεχνικός θα σας απαντήσει εντός 10 λεπτών.