Το πλυντήριο πιάτων δεν πλένει καλά

Το πλυντήριο πιάτων δεν πλένει καλά
Το πλυντήριο πιάτων δεν πλένει καλά

Εάν το πλυντήριο πιάτων δεν πλένει καλά, η επισκευή πλυντηρίου πιάτων μπορεί να είναι πολύ απλή, όπως ένας απλός καθαρισμός του πλυντηρίου σας.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων για να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων σας και να το επαναφέρετε στην αρχική του απόδοση.

Γιατί το πλυντήριο πιάτων δεν πλένει καλά;

Παρακάτω θα βρείτε τους κυριότερους λόγους για τους οποίους το πλυντήριο πιάτων δεν καθαρίζει σωστά τα πιάτα με αποτέλεσμα να παραμένουν σε αυτά υπολείμματα τροφών.

Μεγάλη ποσότητα υπολειμμάτων:

Πολλές φορές τα πιάτα έχουν έντονα υπολείμματα φαγητών τα οποία είναι δύσκολο να διαλυθούν κατά την πλύση. Αν τα πιάτα σας έχουν μεγάλο αριθμό συσσωρευμένων τροφών ίσως καλό θα ήταν να κάνετε ένα ξέβγαλμα πριν τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο πιάτων.

Χαμηλή θερμοκρασία νερού:

Το νερό όταν δεν είναι αρκετά ζεστό, δεν καθαρίζει αποτελεσματικά τα πιάτα σας. Η κατάλληλη θερμοκρασία για καλύτερα αποτελέσματα στο πλύσιμο είναι μεταξύ 50°C και 60°C. Εάν η θερμοκρασία σας δεν είναι αυτή καλό θα ήταν να την ρυθμίσετε κατάλληλα.

Λάθος τύπος απορρυπαντικού:

Εάν το νερό της περιοχής σας είναι σε γενικές γραμμές σκληρό, μπορεί να χρειαστείτε ένα συγκεκριμένο είδος απορρυπαντικού για να καθαρίσετε σωστά τα πιάτα σας. Ελέγξτε το εγχειρίδιο κατασκευής για να καθορίσετε ποιο είδος απορρυπαντικού θα χρησιμοποιηθεί στο πλυντήριό σας.

Ανεπαρκές νερό στο πλυντήριο πιάτων:

Για να διαπιστώσετε εάν το πλυντήριο πιάτων σας έχει αρκετό νερό, ξεκινήστε έναν κύκλο πλύσης και, στη συνέχεια, ανοίξτε την πόρτα όταν ακούτε το μηχάνημα να σταματά να γεμίζει με νερό. Το νερό πρέπει να φτάσει στο πηνίο θέρμανσης. Σε αντίθετη περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι η βαλβίδα πλωτήρα λειτουργεί ελεύθερα και ότι η βαλβίδα εισαγωγής δεν είναι φραγμένη.

Σφραγισμένη βαλβίδα εισόδου:

Η βαλβίδα εισαγωγής νερού μπορεί να φράξει από σωματίδια τροφίμων και άλλα υπολείμματα. Εάν η βαλβίδα εισαγωγής είναι φραγμένη, αντικαταστήστε την όσο το δυνατόν συντομότερα. Η προσπάθεια καθαρισμού της βαλβίδας εισαγωγής μπορεί να προκαλέσει ακόμη περισσότερη ζημιά.

Πώς να καθαρίσετε σωστά ένα πλυντήριο πιάτων που δεν πλένει καλά

Πριν δοκιμάσετε να προβείτε σε έναν πλήρη καθαρισμό του πλυντηρίου πιάτων σας, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο κατασκευής για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό απορρυπαντικό υγρό ή σκόνη, τοποθετώντας τα πιάτα σωστά και διατηρώντας τη σωστή θερμοκρασία νερού. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό υψηλής ποιότητας και ότι ο διανομέας απορρυπαντικού δεν είναι φραγμένος.

Εάν το πλυντήριο πιάτων εξακολουθεί να μην καθαρίζει τα πιάτα σωστά μετά από αυτές τις ενέργειες, ακολουθήστε αυτά τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων πριν καλέσετε έναν τεχνικό μας για την αποτελεσματική επισκευή πλυντηρίου πιάτων.

  1. Αποσυνδέστε το πλυντήριο πιάτων: Για να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα, αποσυνδέστε το πλυντήριο πιάτων ή απενεργοποιήστε το ρεύμα.
  2. Ελέγξτε τους βραχίονες ψεκασμού: Οι βραχίονες ψεκασμού χορηγούν ζεστό νερό για να καθαρίσουν τα πιάτα. Εάν δεν λειτουργούν σωστά, δεν θα καθαρίσουν καλά τα πιάτα σας. Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι οι βραχίονες ψεκασμού μπορούν να κινούνται ελεύθερα και δεν εμποδίζονται. Στη συνέχεια, αφαιρέστε απαλά τους βραχίονες ψεκασμού από το κάτω μέρος του πλυντηρίου πιάτων. Δείτε εάν είναι φραγμένα με τρόφιμα ή αλάτι, κάτι που είναι πιο κοινό σε περιοχές με σκληρό νερό. Αν οι οπές των βραχιόνων ψεκασμού είναι φραγμένες, χρησιμοποιήστε ένα χαλύβδινο σύρμα ή μια οδοντογλυφίδα για να τις ξεβουλώσετε.
  3. Καθαρίστε τους βραχίονες με ξίδι: Για να καθαρίσετε ακόμα περισσότερο τους βραχίονες ψεκασμού, δοκιμάστε με λίγο ξίδι.
  4. Καθαρίστε το φίλτρο από υπολείμματα φαγητών: Αφαιρέστε το καπάκι, βγάλτε το φίλτρο και ξεπλύνετέ το καλά.
  5. Καθαρίστε την αντλία νερού.
  6. Ελέγξτε τη βαλβίδα εισαγωγής νερού: Η βαλβίδα εισαγωγής νερού, που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του συστήματος, επιτρέπει στο νερό να εισέλθει στο πλυντήριο πιάτων. Μεγάλη ποσότητα νερού θα προκαλέσει διαρροή νερού από το πλυντήριο πιάτων, ενώ αν δεν υπάρχει αρκετό νερό τα πιάτα σας δεν θα πλυθούν καλά.

Δεν βρήκατε λύση στο πρόβλημά σας;

Αν δοκιμάσατε όλα τα παραπάνω και τίποτα δεν επέφερε θετικά αποτελέσματα τότε καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου ένας τεχνικός μας να έρθει στο χώρο σας και να κάνει μια πλήρη εκτίμηση της ζημιάς και την ολοκληρωμένη επισκευή του πλυντηρίου πιάτων. Επίσης, μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας και για οποιαδήποτε άλλη επισκευή ηλεκτρικών συσκευών.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Εάν και εσείς έχετε βλάβη στην ηλεκτρική σας συσκευή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας Τεχνικός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας άμεσα

Scroll to Top

Στείλτε μας μήνυμα στο Viber

Μας στέλνετε την μάρκα το έτος και το μοντέλο της συσκευής σε φωτογραφία. Ένας έμπειρος τεχνικός θα σας απαντήσει εντός 10 λεπτών.