Πλυντήριο ρούχων κολλάει το πρόγραμμα – Τι φταίει;

Διαπιστώσατε και εσείς ότι στο πλυντήριο ρούχων κολλάει το πρόγραμμα; Φοβάστε πως η ηλεκτρική σας συσκευή χάλασε και σύντομα θα χρειαστείτε επισκευή πλυντηρίου ρούχων; Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε! Οι επισκευές ηλεκτρικών συσκευών τις περισσότερες φορές μπορεί να είναι μικρές και εύκολες παρεμβάσεις που μπορεί να γίνουν και από εσάς τους ίδιους! Προτού λοιπόν αρχίσετε να σκέφτεστε για το ενδεχόμενο κόστος της επισκευής του πλυντηρίου σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές ώστε να εντοπίσετε τον λόγο που κολλάει το πρόγραμμα στο πλυντήριο ρούχων σας.

Πλυντήριο ρούχων κολλάει το πρόγραμμα
Πλυντήριο ρούχων κολλάει το πρόγραμμα

Το πλυντήριο ρούχων δεν ολοκληρώνει το πρόγραμμα

Πολλές φορές, ο λόγος που το πλυντήριο ρούχων δεν ολοκληρώνει το πρόγραμμα, είναι η υπερφόρτωση του κάδου με ρούχα. Αν λοιπόν διαπιστώσατε ότι στο πλυντήριο ρούχων κολλάει το πρόγραμμα, σιγουρευτείτε πρώτα ότι δεν έχετε τοποθετήσει μεγάλο αριθμό – βάρος ρούχων στο εσωτερικό του. Η υπερφόρτωση του κάδου συνήθως έχει ως αποτέλεσμα σε ένα ξαφνικό τράνταγμα του πλυντηρίου σας και διακοπή του προγράμματος.

Ένας άλλος λόγος που το πλυντήριο ρούχων δεν ολοκληρώνει το πρόγραμμα είναι και η αδυναμία στο σύστημα παροχής νερού. Αρχικά, αν διαπιστώσετε να κολλάει το πρόγραμμα στο πλυντήριο ρούχων, θα πρέπει να ελέγξετε την παροχή του νερού. Αφού βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα σταμάτησε παρόλο που η παροχή του νερού ήταν ανοιχτή, θα πρέπει να ελέγξετε και την έξοδο του νερού. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα πρέπει να αποσυνδέσετε τον σωλήνα και να ελέγξετε το εσωτερικό του. Αν διαπιστώσετε έντονη συσσώρευση μικροαντικειμένων, χνούδια κλπ. θα πρέπει να τα αφαιρέσετε ώστε η έξοδος του νερού να γίνεται ομαλά.

Εάν και εκεί δεν διαπιστώσετε κάποιο θέμα, θα πρέπει να προβείτε και σε έναν έλεγχο στην σύνδεση ου πλυντηρίου σας στο ρεύμα.

Πλυντήριο ρούχων κολλάει το πρόγραμμα λόγω αδυναμίας στην παροχή ρεύματος

Όπως κάθε ηλεκτρική συσκευή, έτσι και το πλυντήριο ρούχων απαιτεί ηλεκτρική ενέργεια προκειμένου να λειτουργήσει. Πολλές φορές η μη επαρκής τροφοδότηση της συσκευής, μπορεί να οδηγήσει στο πρόγραμμα του πλυντηρίου να κολλήσει. Σίγουρα το να εξετάσετε τα ηλεκτρικά μέρη του πλυντηρίου σας δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από εσάς. Εάν η βλάβη προέρχεται από κάποιο κύκλωμα στο εσωτερικό της συσκευή σας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στους εξειδικευμένους τεχνικούς της εταιρείας μας, οι οποίοι είναι σε θέση να ολοκληρώσουμε με απόλυτη επιτυχία όλες τις επισκευές πλυντηρίων ρούχων.

Ωστόσο αυτό που μπορείτε να κάνετε εσείς, είναι να σιγουρευτείτε ότι η αιτία του προβλήματος δεν είναι η προφανής. Και όταν λέμε προφανής, φυσικά εννοούμε το να έχει τοποθετηθεί σωστά η πρίζα. Δεν έχετε λοιπόν τίποτα να χάσετε εάν δοκιμάσετε να βγάλετε το πλυντήριο ρούχων από την πρίζα και να το ξανασυνδέσετε. Αν αυτό δεν επιλύσει το πρόβλημα με το πρόγραμμα, σιγουρευτείτε πως η ίδια η πρίζα δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα. Για να το διαπιστώσετε αυτό, μπορείτε να τοποθετήσετε μια άλλη ηλεκτρική συσκευή στην συγκεκριμένη πρίζα ώστε να δείτε αν εκείνη λειτουργεί σωστά.

Λύσεις για να μην κολλάει το πρόγραμμα στο πλυντήριο

Εάν θέλετε να μην κολλάει το πρόγραμμα στο πλυντήριο ρούχων σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω λύσεις που ετοιμάσαμε για εσάς. Εφαρμόζοντάς τες όχι μόνο θα διασφαλίσετε ότι δεν θα κολλάει το πρόγραμμα, αλλά θα βοηθήσετε την συσκευή σας να παραμείνει λειτουργική για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πάμε να δούμε τις λύσεις αυτές αναλυτικά:

  • Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες χρήσης που συνιστά ο κατασκευαστής του πλυντηρίου σας. Αυτό περιλαμβάνει την διαδικασία της πλύσης, πιο πρόγραμμα να επιλέξετε, πόσο βάρος αντέχει ο κάδος κλπ.
  • Η τοποθέτηση του πλυντηρίου ρούχων πρέπει πάντοτε να είναι σε επίπεδη επιφάνεια. Αν λοιπόν στο πλυντήριο ρούχων κολλάει το πρόγραμμα, σιγουρευτείτε πως έχετε τοποθετήσει με τον σωστό τρόπο την ηλεκτρική σας συσκευή.
  • Φροντίστε για την τακτική συντήρηση της συσκευή σας. Η συντήρηση από τους έμπειρους και εξειδικευμένους τεχνικούς του episkevitora.gr μπορεί να σας γλυτώσει τόσο από το πρόβλημα του να μην ολοκληρώνει το πρόγραμμα όσο και από σημαντικότερες βλάβες. Μην περιμένετε λοιπόν να πάθετε μια σοβαρή και πολυέξοδη ζημιά, όταν με ένα ελάχιστο κόστος, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με την άριστη συντήρηση του πλυντηρίου σας.

Reset σε πλυντήριο ρούχων

Κάνοντας μια επανεκκίνηση – reset σε πλυντήριο ρούχων μπορεί να επιδιορθώσετε το μεγαλύτερο μέρος των αναπάντεχων δυσλειτουργιών. Όπως κάθε ηλεκτρική συσκευή, έτσι και τα πλυντήρια ρούχων, μπορεί να κολλήσουν κάποια χρονική στιγμή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι στο πλυντήριο ρούχων κολλάει το πρόγραμμα ή δεν ολοκληρώνεται με τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ένα reset στο πλυντήριο λοιπόν μπορεί να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα. Πώς να κάνετε επανεκκίνηση σε πλυντήριο ρούχων; Μα φυσικά με το να ξανά ρυθμίσετε το πρόγραμμα που θέλετε και να το θέσετε εκ νέου σε λειτουργία.

Δεν επιλύθηκε το πρόβλημα με το πρόγραμμα του πλυντηρίου;

Δεν είναι απίθανο στο πλυντήριο ρούχων να κολλάει το πρόγραμμα παρόλο που τηρήσατε όλες τις παραπάνω συμβουλές. Ο λόγος τότε μπορεί να είναι κάποιος πιο σοβαρός που απαιτεί την παρέμβαση ενός ειδικού. Αν λοιπόν το πρόγραμμα συνεχίζει να κολλάει ή παρουσιάζεται οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα στην ηλεκτρική σας συσκευή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να αποστείλουμε το εξειδικευμένο μας συνεργείο στον χώρο σας. Οι ειδικοί μας θα φροντίσουν ώστε η συσκευή σας να γίνει και πάλι λειτουργική και πλήρως αποδοτική.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Εάν και εσείς έχετε βλάβη στην ηλεκτρική σας συσκευή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας Τεχνικός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας άμεσα

Close Menu