Πώς καθαρίζουμε πλυντήριο ρούχων από μυρωδιές

Επειδή αρκετοί πελάτες μας κατά καιρούς μας ρωτούν πως καθαρίζουμε πλυντήριο ρούχων από μυρωδιές, ετοιμάσαμε έναν οδηγό που όχι μόνο θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το συχνό αυτό πρόβλημα, αλλά θα βοηθήσει να αποφύγετε και μια μελλοντική επισκευή πλυντηρίου ρούχων.

Πώς καθαρίζουμε πλυντήριο ρούχων από μυρωδιές

Ένα πλυντήριο ρούχων αποτελεί μια από τις πιο σκληρά εργαζόμενες συσκευές σε ένα νοικοκυριό. Είναι εκείνο που παραλαμβάνει τα βρώμικα ρούχα σας και σας τα παραδίδει καθαρά και μυρωδάτα.

Ειδικά στις οικογένειες με παιδιά, η λάσπη είναι ένα συχνό φαινόμενο που καλείται να αντιμετωπίσει το πλυντήριο ρούχων.

Καλό λοιπόν θα ήταν να φροντίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο για την τακτική φροντίδα του πλυντηρίου σας, εάν θέλετε να σας φροντίζει και αυτό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς πρόβλημα.

Έντονη δυσοσμία στο πλυντήριο ρούχων

Όπως προαναφέραμε, ένα πολύ συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένα νοικοκυριό, είναι η άσχημη μυρωδιά του πλυντηρίου ρούχων. Σε κανέναν φυσικά δεν είναι ευχάριστο ένα πλυντήριο με έντονη δυσοσμία. Αντί να βγάζει τα ρούχα σας καθαρά, τα νιώθετε πιο βρώμικα και από πριν. Εάν βρίσκετε στην συγκεκριμένη θέση, παρακάτω θα αναλύσουμε πως καθαρίζουμε ένα πλυντήριο ρούχων από μυρωδιές. Εάν δεν σας έχει τύχει ακόμη, καλό θα ήταν πάλι να γνωρίζεται τον τρόπο γιατί σίγουρα κάποια στιγμή θα το χρειαστείτε.

Πως καθαρίζουμε το πλυντήριο ρούχων με σόδα και ξύδι

Για να καταπολεμήσετε την έντονη δυσοσμία στο πλυντήριο ρούχων δεν θα χρειαστείτε ούτε εξειδικευμένα καθαριστικά και φυσικά ούτε πολύ χρόνο για να διαθέσετε. Μια όμως τόσο απλή διαδικασία αποτελεί κάτι πολύ σημαντικό όχι μόνο για την άσχημη μυρωδιά του πλυντηρίου ρούχων αλλά και τη συνολική του απόδοση.

Αυτό που θα χρειαστείτε είναι μόνο σόδα και ξύδι. Καλό θα ήταν πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι κατασκευαστές πλυντηρίων απαγορεύουν την τοποθέτηση συγκεκριμένων προϊόντων ώστε να μην υποστεί κάποια βλάβη.

Ο καθαρισμός του πλυντηρίου ρούχων με σόδα και ξύδι είναι πολύ εύκολη και θα σας βοηθήσει όχι μόνο από την έντονη δυσοσμία στον κάδο του πλυντηρίου αλλά και αν μυρίζει η αποχέτευση πλυντηρίου. Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήστε είναι τα εξής:

  • Τοποθετήστε περίπου ¼ από ένα φλιτζάνι του καφέ με μαγειρική σόδα στο συρτάρι του απορρυπαντικού, και ίση ποσότητα νερού.
  • Στη συνέχεια ανοίξτε τον κάδο του πλυντηρίου σας και τοποθετήστε στο εσωτερικό του περίπου δύο φλιτζάνια με ξύδι, κατά προτίμηση λευκό.
  • Ρυθμίστε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πλύσης και θέστε τη συσκευή σας σε λειτουργία για μία πλύση. Σε ορισμένα πλυντήρια ο κατασκευαστής συνιστά να μην πραγματοποιούνται πλύσης χωρίς ρούχα στο εσωτερικό. Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να τοποθετήσετε στον κάδο μία πετσέτα.

Απαλλαγείτε οριστικά από την άσχημη μυρωδιά πλυντηρίου ρούχων

Ο συνδυασμός της μαγειρικής σόδας με το ξύδι θα απομακρύνει όλες τις έντονες μυρωδιές από το πλυντήριό σας αποτελεσματικά. Αφού ολοκληρωθεί η πλύση μεριμνήστε και τον καθαρισμό και στο εσωτερικό από το λάστιχο του κάδου με ένα πανί. Στην πλειοψηφία τον περιπτώσεων η έντονη δυσοσμία του πλυντηρίου ρούχων θα έχει απομακρυνθεί. Εάν ωστόσο διαπιστώνεται ακόμα σημάδια δυσάρεστης μυρωδιάς, επαναλάβετε την διαδικασία ακόμη μία φορά.

Εάν πάλι η συσσώρευση βρωμιών είναι αρκετά μεγάλη και ειδικά στο λάστιχο του κάδου, τότε πιθανόν να χρειαστείτε πιο δραστικά μέτρα. Ο τρόπος για μια περίπτωση σαν αυτή είναι η χλωρίνη. Ο τρόπος εδώ είναι διαφορετικός αφού δεν θα πρέπει να βάλετε πλύση με χλωρίνη, αλλά να μουλιάσετε μία πετσέτα σε νερό με χλωρίνη και να την τοποθετήσετε στα σημείο που έχει συσσωρευτεί βρωμιά και μούχλα. Αφήστε την για περίπου μισή ώρα και στη συνέχει τρίψτε με μια οδοντόβουρτσα.

Εφαρμόζοντας του δύο αυτούς τρόπους θα μπορέσετε να απαλλαγείτε μια και καλή από την άσχημη μυρωδιά πλυντηρίου ρούχων.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Εάν και εσείς έχετε βλάβη στην ηλεκτρική σας συσκευή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας Τεχνικός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας άμεσα

Close Menu