Οι συχνότερες βλάβες πλυντηρίων ρούχων που θα συναντήσετε

Οι συχνότερες βλάβες πλυντηρίων ρούχων που θα συναντήσετε
Οι συχνότερες βλάβες πλυντηρίων ρούχων που θα συναντήσετε

Οι επισκευές πλυντηρίων είναι από τις βασικότερες υπηρεσίες που καλείται να παρέχει η εταιρεία μας, καθώς οι βλάβες πλυντηρίων ρούχων δεν αποτελούν τόσο σπάνιο φαινόμενο. Το πλυντήριο αποτελεί μια αναγκαία συσκευή για κάθε νοικοκυριό. Ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων δεν συνειδητοποιεί την σημασία του πλυντηρίου παρά μόνο όταν αυτό σταματήσει να λειτουργεί. Σίγουρα τα πλυντήρια είναι από τις πιο ανθεκτικές ηλεκτρικές συσκευές, αλλά όπως και κάθε άλλη συσκευή είναι πολύ πιθανόν να παρουσιάσει κάποια βλάβη ή δυσλειτουργία. Παρακάτω θα δούμε τις βασικότερες βλάβες που μπορεί να παρουσιάσει το πλυντήριο ρούχων σας. Αν είστε τυχεροί, μπορεί να καταφέρετε να επιδιορθώσετε μόνοι σας την ζημιά.

Οι πιο συνηθισμένες βλάβες ενός πλυντηρίου ρούχων

  1. Το πλυντήριο δεν βγάζει τα νερά

Η πιο συνηθισμένη βλάβη ενός πλυντηρίου και η πρώτη στη λίστα μας είναι η αδυναμία αποστράγγισης του νερού. Τα καλά νέα είναι ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, όταν το πλυντήριο δεν βγάζει τα νερά, δεν απαιτεί κάποια επισκευή. Μπορείτε και εσείς μόνοι σας στο σπίτι να επιδιορθώσετε την ζημιά αφού κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημα οφείλεται σε κάποια βουλωμένη αντλία εξαγωγής νερού. Αρχικά θα πρέπει να αφαιρέσετε το πλυντήριο από την πρίζα, να αποσυνθέσετε το εύκαμπτο σωλήνα εξαγωγής νερού και να ελέγξετε μήπως έχει βουλώσει με κάποιο αντικείμενο ή έχουν συσσωρευτεί αρκετά απορρίμματα. Αν η αντλία σας είναι καθαρή τότε πιθανόν να έχει διπλώσει κάποιο μέρος της αντλίας και εμποδίζει την εξαγωγή του νερού. Αν παρόλα αυτά δεν εντοπίσατε κάτι από τα παραπάνω, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε στους εξειδικευμένους τεχνικούς μας οι οποίοι διαθέτουν την κατάλληλη εμπειρία στις επισκευές πλυντηρίων ρούχων.

  1. Επισκευές πλυντηρίων ρούχων που κάνουν έντονο θόρυβο

Σε γενικές γραμμές τα πλυντήρια ρούχων κατά τη λειτουργία τους κάνουν θόρυβο. Ωστόσο αν παρατηρήσετε έντονη αύξηση του θορύβου τότε πιθανόν να οφείλεται σε κάτι από τα παρακάτω:

  • Κάποιο αντικείμενο (κέρμα, αναπτήρας, ζώνη κλπ) έχει τοποθετηθεί κατά λάθος μέσα στο πλυντήριο
  • Κάποιο ρούχο έχει πιαστεί στο τύμπανο
  • Πολύ πιθανόν την επόμενη φορά που θα βάλετε πλυντήριο να μην διαπιστώσετε το θόρυβο αυτό. Ωστόσο αν ο θόρυβος επιμένει και δεν βλέπετε τι μπορεί να τον προκαλεί, τότε η βλάβη ίσως να απαιτεί επισκευή από κάποιον ειδικό.
  1. Έντονη κινητικότητα

Τα περισσότερα πλυντήρια δονούνται σε κάποιο βαθμό, αλλά αν παρατηρήσετε ξαφνική αύξηση των κραδασμών μην πανικοβληθείτε, είναι ένα κοινό πρόβλημα. Μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το πλυντήριο σας βρίσκεται σε έδαφος με κλίση ή όχι τόσο σταθερό. Επίσης μπορεί τα πόδια αν μην είναι σωστά ρυθμισμένα.

  1. Κατεστραμμένα ρούχα

Αρκετός κόσμος κατά καιρούς μας έχει ενημερώσει ότι μετά το πέρας της πλύσης, κάποια ρούχα βγήκαν φθαρμένα ή κατεστραμμένα. Το πρόβλημα συνήθως είναι πολύ απλό. Κάποιο αντικείμενο έχει σκαλώσει στο τύμπανο του πλυντηρίου και προκάλεσε την φθορά αυτή. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα σκαλωμένο.

  1. Αδυναμία ή ελλιπής αποστράγγιση

Αν το πλυντήριό σας δεν αποστραγγίζει ή δυσκολεύεται αρκετά στο να το κάνει τότε ελέγξτε το φίλτρο προκειμένου να δείτε αν έχει βουλώσει. Μην ξεχνάτε να πραγματοποιείτε τακτικούς ελέγχους στο φίλτρο, για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει συσσώρευση ακαθαρσιών.

  1. Το πλυντήριο δεν γυρνάει

Μια από τις βασικότερες αιτίες που ένα πλυντήριο δεν γυρνάει είναι ο όγκος και το βάρος του φορτίου που έχει τοποθετηθεί στο εσωτερικό του. Πολλές φορές παραφορτώνουμε τον κάδο με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να γυρίσει όπως πρέπει.

  1. Επισκευές πλυντηρίων που δεν ξεκινούν τη λειτουργία τους

Αν η συσκευή σας δεν ξεκινάει την λειτουργία της ή σταματήσει απρόσμενα να λειτουργεί τότε πολύ πιθανόν να οφείλεται στην παροχή ρεύματος ή σε κάποια ασφάλεια του σπιτιού. Αν σιγουρευτείτε ότι τα ανωτέρω δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, τότε δώστε στη συσκευή σας λίγο χρόνο πριν ξαναδοκιμάσετε να την ενεργοποιήσετε. Πολλές φορές η υπερθέρμανση αποτελεί έναν παράγοντα που οδηγεί στην αδυναμία λειτουργίας ενός πλυντηρίου. Δεν υπάρχει νερό

Άλλες συχνές βλάβες πλυντηρίων ρούχων

Υπάρχουν αρκετές ακόμη βλάβες που πιθανόν να οφείλονται σε απλούς παράγοντες.

  • Αν το πλυντήριο σας δεν τραβάει νερό τότε πολύ πιθανόν να έχει βουλώσει κάποιος σωλήνας.
  • Εάν η πόρτα δεν ανοίγει παρόλο που πέρασε αρκετό χρονικό διάστημα, δοκιμάστε να βάλετε μια γρήγορη πλύση. Αφού τελειώσει, ξαναδοκιμάστε.
  • Αν διαπιστώνεται έντονες μυρωδιές δοκιμάστε να καθαρίσετε το φίλτρο και βάλτε μία πλύση χωρίς ρούχα.

Ελπίζουμε να καταφέρατε να επιλύσετε το πρόβλημά σας μόνοι σας. Ωστόσο αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες, καλό θα ήταν να μην πειραματιστείτε αρκετά, καθότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μεγαλύτερης ζημιάς. Επικοινωνήστε μαζί μας και ένας τεχνικός μας μπορεί να σας βοηθήσει με όλες τις βλάβες πλυντηρίων ρούχων που μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι.

Οι επισκευές πλυντηρίων ρούχων όπως όλες οι επισκευές ηλεκτρικών συσκευών, απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και πρέπει να αναλαμβάνονται από έμπειρους τεχνικούς.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Εάν και εσείς έχετε βλάβη στην ηλεκτρική σας συσκευή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας Τεχνικός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας άμεσα

Scroll to Top

Στείλτε μας μήνυμα στο Viber

Μας στέλνετε την μάρκα το έτος και το μοντέλο της συσκευής σε φωτογραφία. Ένας έμπειρος τεχνικός θα σας απαντήσει εντός 10 λεπτών.