Το ψυγείο δεν ψύχει, τι φταίει;

Το ψυγείο δεν ψύχει, τι φταίει
Το ψυγείο δεν ψύχει, τι φταίει

Μήπως αντιληφθήκατε ότι το ψυγείο δεν ψύχει κατάλληλα τα τρόφιμα σας και απαιτείται επισκευή; Σίγουρα μια κατάσταση σαν αυτή είναι αρκετά δυσάρεστη αφού το ψυγείο αποτελεί την νούμερο ένα ηλεκτρική συσκευή κάθε σπιτιού. Η σωστή λειτουργία του ψυγείου σας είναι και αυτή που σας εξασφαλίζει φρέσκα τρόφιμα και δροσερό νερό τις ζεστές ημέρες. Πριν σας πιάσει πανικός και σκεφτείτε για αγορά νέου ψυγείου, καλό θα ήταν να προβείτε σε μερικές ενέργειες που μπορεί να επαναφέρουν την σωστή ψύξη του ψυγείου σας. Ακόμη και αν αυτές δεν επιφέρουν κάποιο αποτέλεσμα, τότε καλό θα ήταν να προτιμήσετε την επισκευή του ψυγείου σας από την αγορά ενός νέου.

Πρώτες ενέργειες που πρέπει να κάνετε όταν το ψυγείο δεν ψύχει

Προτού αποφασίσετε ότι χρειάζεστε την βοήθεια των έμπειρων και εξειδικευμένων τεχνικών επισκευής ηλεκτρικών συσκευών που διαθέτει το episkevitora.gr, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα που μπορεί να σας βοηθήσουν να επιδιορθώσετε μόνοι σας το πρόβλημα.

  1. Έλεγχος της πόρτας του ψυγείου:

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα ψυγείο είναι να μην κλείνει καλά η πόρτα του. Αυτό φυσικά οδηγεί σε απώλειες της θερμοκρασίας και κατά συνέπεια στην ανεπάρκεια ψύξης των τροφίμων σας. Η αιτία μπορεί να είναι πολύ απλή, όπως ένα αντικείμενο που εμποδίζει το πλήρες κλείσιμο ή κάποιο στραβωμένο λάστιχο. Καλό θα ήταν να σιγουρευτείτε ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν εμποδίζει το κλείσιμο της πόρτας του ψυγείου σας.

  1. Έλεγχος του θερμοστάτη:

Με τον έλεγχο του θερμοστάτη δεν αναφερόμαστε απαραίτητα στο αν αυτός λειτουργεί σωστά ή έχει υποστεί κάποια βλάβη. Πολλές φορές οι λύσεις στα προβλήματά μας είναι πολύ πιο απλές. Πιθανόν κάποια στιγμή που τοποθετήσατε κάτι στο ψυγείο σας να μετακινήσατε τον θερμοστάτη με αποτέλεσμα αυτός να χαμηλώσει τη θερμοκρασία. Βεβαιωθείτε ότι ο θερμοστάτης είναι κατάλληλα ρυθμισμένος, ανάλογα πάντα και με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον (περισσότερη ένταση το καλοκαίρι και λιγότερη το χειμώνα).

  1. Έλεγχος της πρίζας του ψυγείου:

Αν δεν ακούτε αυτό το χαρακτηριστικό βουητό που δείχνει ότι το ψυγείο σας λειτουργεί κανονικά, μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην πρίζα του ψυγείου. Ένα φαγωμένο καλώδιο, μια καμένη πρίζα, το αποσυνδεδεμένο φις του ψυγείου ή ακόμα και μια καμένη ασφάλεια μπορεί να είναι η αιτία που αναζητάτε. Είναι λογικό ότι αν το ψυγείο σας δεν είναι κατάλληλα συνδεδεμένο στην παροχή ρεύματος, να μην ψύχει κιόλας.

  1. Έλεγχος των αντικειμένων γύρω από το ψυγείο:

Αν η κουζίνα σας είναι τοποθετημένη σε πολύ κοντινή απόσταση με το ψυγείο, τότε πιθανόν να πρέπει να αλλάξετε θέση σε ένα από τα δύο. Όταν η ηλεκτρική κουζίνα λειτουργεί, η θερμοκρασίες που παράγονται είναι αρκετά υψηλές με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την κατάλληλη ψύξη του ψυγείου. Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η θερμοκρασία μπορεί να είναι καταστροφική για το ψυγείο σας. Επιπρόσθετα, αν το ψυγείο σας είναι σχεδόν κολλητά με τον τοίχο, ενδέχεται επίσης να δημιουργήσει πρόβλημα στην ψύξη του. Στο πίσω μέρος βρίσκεται το μοτέρ, το οποίο και βοηθά στην ψύξη. Αν λοιπόν η απόσταση από τον τοίχο είναι ελάχιστη, τότε η λειτουργία του μοτέρ δυσκολεύει. Καλό λοιπόν θα ήταν να μετακινήσετε τη συσκευή σας ποιο μπροστά, ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος χώρος.

  1. Έλεγχος στον εξαερισμό:

Στο εσωτερικό του ψυγείου βρίσκονται οι λεγόμενες σχάρες εξαερισμού οι οποίες βοηθούν το ψυγείο να «αναπνέει». Προτού λοιπόν καλέσετε κάποιον τεχνικό, σιγουρευτείτε ότι έχετε καθαρίσει το εσωτερικό του ψυγείου και τις σχάρες εξαερισμού. Επίσης, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε τοποθετήσει τρόφιμα με τρόπο ώστε να φράζουν τις σχάρες εξαερισμού.

  1. Διάταξη και ποσότητα τροφίμων:

Η διάταξη που θα έχουν τα τρόφιμά σας μέσα στο ψυγείο καθώς και η ποσότητά τους παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στα επίπεδα ψύξεις. Δεν πρέπει ποτέ τα τρόφιμά σας να ακουμπούν στα τοιχώματα του ψυγείου καθώς επίσης δεν θα πρέπει και να υπερφορτώνεται τα ράφια σας.

Λύθηκε το πρόβλημά σας;

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι κάτι από τα ανωτέρω ήταν η αιτία που το ψυγείο σας δεν είχε την κατάλληλη ψύξη και δεν θα χρειαστεί οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. Αν ωστόσο δεν καταφέρατε να επιλύσετε το πρόβλημα, πάλι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί του episkevitora.gr αναλαμβάνουν επισκευές ψυγείων και μάλιστα στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Εάν και εσείς έχετε βλάβη στην ηλεκτρική σας συσκευή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας Τεχνικός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας άμεσα

Scroll to Top

Στείλτε μας μήνυμα στο Viber

Μας στέλνετε την μάρκα το έτος και το μοντέλο της συσκευής σε φωτογραφία. Ένας έμπειρος τεχνικός θα σας απαντήσει εντός 10 λεπτών.