Δεν στύβει το πλυντήριο ρούχων – ποια τα αίτια

δεν στύβει το πλυντήριο ρούχων
δεν στύβει το πλυντήριο ρούχων

Εάν δεν στύβει το πλυντήριο ρούχων σας τότε σίγουρα αντιμετωπίζεται μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση. Το πλυντήριο αποτελεί μία από τις βασικότερες συσκευές σε ένα σπίτι και η οποιαδήποτε δυσλειτουργία του πρέπει άμεσα να αντιμετωπίζεται. Κατά κύριο λόγο, οι επισκευές ηλεκτρικών συσκευών πρέπει να αντιμετωπίζεται από εξειδικευμένο συνεργείο το οποίο θα σας εγγυηθεί και για την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών. Η επισκευή του πλυντηρίου ρούχων, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να γίνει και από εσάς τους ίδιους στο σπίτι.

Οι βασικότεροι λόγοι που δεν στύβει το πλυντήριο

Αρχικά, προκειμένου να βρούμε τον λόγο που δεν γίνεται στύψιμο, θα πρέπει να ελέγξουμε τον κάδο. Εάν ο κάδος είναι γεμάτος νερά, τότε το πρόβλημα δεν είναι το στύψιμο αυτό κάθε αυτό. Τα πλυντήρια είναι σχεδιασμένα με τρόπο ώστε να εμποδίζουν την περιστροφή του κάδου στην ταχύτητα στυψίματος εάν αυτός είναι γεμάτος. Διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να καταστραφεί το μοτέρ καθώς και λοιπά μηχανικά μέρη του πλυντηρίου ρούχων. Στην περίπτωση που αντιμετωπίζεται με κατάσταση σαν αυτή, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο άρθρο «Το πλυντήριο δεν βγάζει τα νερά» αφού αυτή είναι και η αιτία που η συσκευή σας δεν μπορεί να στύψει.

Ο κάδος είναι άδειος από νερά αλλά παρόλα αυτά δεν γίνεται στύψιμο

Εάν ο κάδος του πλυντηρίου σας δεν κρατάει τα νερά αλλά παρόλα αυτά δεν στύβει το πλυντήριο, τότε πιθανόν να αντιμετωπίζεται μια πιο σοβαρή βλάβη που θα χρειαστεί την επισκευή της από το εξειδικευμένο συνεργείο του episkevitora.gr. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τις πιθανές αιτίες:

  1. Βλάβη στον πρεσοστατικό αυτοματισμό του πλυντηρίου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, μια βλάβη στον πρεσοστατικό αυτοματισμό του πλυντηρίου σας δεν επιτρέπει στην συσκευή σας να αναγνωρίσει ότι ο κάδος έχει αδειάσει από νερά, με αποτέλεσμα να μην εκκινεί την διαδικασία στυψίματος.
  2. Βλάβη στην πλακέτα του πλυντηρίου ή τον χρονοδιακόπτη. Δεν είναι σπάνιο, όταν δεν στύβει το πλυντήριο, να υπάρχει βλάβη στην πλακέτα ή τον χρονοδιακόπτη του πλυντηρίου ρούχων σας. Ο λόγος είναι η αδυναμία μεταφοράς της απαραίτητης τάσης στο μοτέρ, προκειμένου να περιστραφεί ο κάδος. Μια βλάβη στην πλακέτα του πλυντηρίου σας σίγουρα αποτελεί το χειρότερο σενάριο, ένεκα του μεγάλου κόστους των ανταλλακτικών. Καλό θα ήταν στην περίπτωση αυτή να λάβετε την καθοδήγηση από το έμπειρο προσωπικό μας, το οποίο θα σας προτείνει την πιο συμφέρουσα επιλογή (επισκευή ή αντικατάσταση της συσκευής σας).
  3. Βλάβη στις καλωδιώσεις. Μία από τις συχνότερες αιτίες που δεν στύβει το πλυντήριο είναι μια φθαρμένη ή κομμένη καλωδίωση. Λόγω των έντονων κραδασμών που δέχεται το πλυντήριο κατά τη λειτουργία του, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποια στιγμή να κοπεί ή να φθαρεί ένα καλώδιο το οποίο εμποδίζει την παροχή τάσης στο μοτέρ του κάδου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το κόστος είναι πολύ μικρό και η επισκευή γίνεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στον χώρο σας.
  4. Βλάβη στον ηλεκτροκινητήρα. Τελευταία πιθανή αιτία που δεν στύβει το πλυντήριο ρούχων είναι μια βλάβη στον ηλεκτροκινητήρα της συσκευής. Αυτό οδηγεί στην αδυναμία περιστροφής του κάδου ώστε να στύψει αποτελεσματικά τα ρούχα σας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση απαιτείται ο περαιτέρω έλεγχος από έναν έμπειρο και εκπαιδευμένο τεχνικό.

Το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας μας βρίσκεται οποιαδήποτε στιγμή στην διάθεσή σας. Εάν δεν στύβει το πλυντήριο ή αντιμετωπίζεται οποιαδήποτε άλλη βλάβη στις ηλεκτρικές σας συσκευές, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να αναλάβουμε την πλήρη επισκευή.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Εάν και εσείς έχετε βλάβη στην ηλεκτρική σας συσκευή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας Τεχνικός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας άμεσα

Scroll to Top

Στείλτε μας μήνυμα στο Viber

Μας στέλνετε την μάρκα το έτος και το μοντέλο της συσκευής σε φωτογραφία. Ένας έμπειρος τεχνικός θα σας απαντήσει εντός 10 λεπτών.