Συχνές βλάβες ψυγείου

Το ψυγείο αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις σημαντικότερες συσκευές στο σπίτι σας. Άλλωστε είναι αυτό που κρατάει τα φαγητά σας φρέσκα και σας γλιτώνει από καθημερινές επισκέψεις στο σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, όπως κάθε ηλεκτρική συσκευή, έτσι και τα ψυγεία δεν είναι άφθαρτα. Μια ηλεκτρική συσκευή που δουλεύει καθημερινά και όλο το 24ωρο είναι λογικό να παρουσιάσει κάποιες βλάβες. Οι πιο συχνές βλάβες ψυγείου τις περισσότερες φορές μπορούν να επισκευαστούν χωρίς την βοήθεια ενός έμπειρου τεχνικού. Ωστόσο υπάρχουν και μερικές βλάβες οι οποίες αναγκαστικά θα χρειαστούν την επισκευή ψυγείου από κάποιον εξειδικευμένο τεχνικό.

Συχνές βλάβες ψυγείου

Το σημαντικότερο σε κάθε περίπτωση είναι να αναγνωρίσετε τα συμπτώματα που παρουσιάζει το ψυγείο σας. Εάν βρείτε την πηγή του προβλήματος τώρα θα ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Σε προηγούμενο άρθρο έχουμε αναλύσει τα σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεστε επισκευή ψυγείου. Σήμερα θα αναλύσουμε λεπτομερώς μερικές από τις συχνές βλάβες ψυγείου και την αίτια του προβλήματος.

Βλάβη στον θερμοστάτη ψυγείου

Μια βλάβη στον θερμοστάτη ψυγείου είναι εύκολο να αναγνωστεί από τον καθένα. Ο θερμοστάτης, όπως φυσικά είναι εμφανές και από την ονομασία του, είναι υπεύθυνος για την ρύθμιση της θερμοκρασίας της ηλεκτρικής σας συσκευής. Μια βλάβη στον θερμοστάτη είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο, ειδικά σε ψυγεία που έχουν αγοραστεί πριν αρκετά χρόνια.

Μπορείτε εύκολα να καταλάβετε ότι ο θερμοστάτης του ψυγείου σας δυσλειτουργεί από την αλλοίωση που θα παρατηρήσετε στα τρόφιμά σας. Εάν λοιπόν παρατηρήσετε πως τα τρόφιμα που έχετε στο ψυγείο σας χαλάνε πιο γρήγορα από ότι θα έπρεπε, τότε σημαίνει πως η θερμοκρασία του ψυγείου σας δεν είναι αυτή που χρειάζεται. Αφού σιγουρευτείτε ότι δεν έχει μετακινηθεί από λάθος ο θερμοστάτης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας ώστε να αποστείλουμε στον χώρο σας έναν εξειδικευμένο τεχνικό για την επισκευή της βλάβης στον θερμοστάτη ψυγείου.

Το ψυγείο ξεκινάει και σταματάει

Όταν τον ψυγείο ξεκινάει την λειτουργία του και αμέσως σταματάει, τότε πολύ πιθανόν να παρουσιάζεται μια βλάβη στο μοτέρ της συσκευής σας. Το μοτέρ είναι αυτό που οδηγεί στην σωστή λειτουργία του ψυγείου σας. Κατά συνέπεια εάν παρουσιαστεί μια βλάβη σε αυτό, η συσκευή σας δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσει.

Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποκλείσουμε και το ενδεχόμενο για βλάβη σε κάποιο μέρος του ηλεκτρικού κυκλώματος της συσκευής σας ή της πλακέτας. Σε κάθε περίπτωση η εκτίμηση από έναν ειδικό κρίνεται αναγκαία. Αυτός θα εντοπίσει την αιτία της βλάβης και θα την επισκευάσει άμεσα και αποτελεσματικά.

Το ψυγείο δεν σταματάει να δουλεύει

Μια επίσης συχνή βλάβη ενός ψυγείου είναι και η συνεχόμενη λειτουργία της συσκευής σας. Η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί μια πιο δύσκολη βλάβη, από την έννοια ότι η αιτία του προβλήματος δεν είναι ξεκάθαρη. Εάν έχετε διαπιστώσει και εσείς ότι το ψυγείο δεν σταματάει να δουλεύει, τότε 3 είναι οι πιθανές αιτίες:

  1. Πρόβλημα με τον θερμοστάτη ο οποίος δεν μπορεί να ρυθμίσει την κατάλληλη θερμοκρασία ώστε να σταματήσει η λειτουργία.
  2. Διαρροή ψυκτικού υγρού με αποτέλεσμα να μην επαρκεί για την κατάλληλη ψύξη στο εσωτερικό της συσκευής σας.
  3. Ελαττωματικά λάστιχα στην πόρτα του ψυγείου τα οποία οδηγούν στην συνεχόμενη απώλεια θερμοκρασίας. Κυρίως η συγκεκριμένη αιτία διαπιστώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δυστυχώς ο εντοπισμός της βλάβης στην περίπτωση που το ψυγείο δεν σταματάει να δουλεύει απαιτεί τον έλεγχο από έναν εξειδικευμένο τεχνικό στις επισκευές ηλεκτρικών συσκευών. Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε, αφού το συνεργείο μας θα μεταβεί στον χώρο σας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και θα σας παρέχει ενημέρωση σχετικά με την αιτία της βλάβης και τον τρόπο αντιμετώπισής της.

Έντονος θόρυβος ψυγείου

Ο έντονος θόρυβος είναι επίσης μία από τις πιο συχνές βλάβες ψυγείου. Τα καλά νέα είναι ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων δεν υφίσταται καν βλάβη, αφού η λανθασμένη τοποθέτηση της συσκευής σας οδηγεί στον έντονο αυτό θόρυβο. Αν ωστόσο βεβαιωθήκατε ότι το ψυγείο σας «πατάει καλά» στο έδαφος ή είναι εντοιχισμένο σωστά, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε αλλού την αιτία του θορύβου.

Δυστυχώς, ένας συνήθης ύποπτος για τον έντονο θόρυβο ψυγείου είναι ο συμπιεστής. Εάν έχει παρουσιαστεί μια βλάβη στον συμπιεστή του ψυγείου σας, τότε δυστυχώς η επισκευή της βλάβης θα είναι αρκετά δαπανηρή. Ωστόσο δεν χρειάζεται να προτρέξετε στην αγορά μιας νέας συσκευής. Ο τεχνικός της εταιρείας μας που θα επισκεφτεί τον χώρο σας είναι σε θέση να βρει την πραγματική αιτία του έντονου θορύβου. Μπορεί η βλάβη να είναι πιο ήπια και το κόστος για την επισκευής της πολύ μικρό.

Αν ωστόσο διαπιστωθεί όντως μια βλάβη στον συμπιεστή, ο έμπειρος και εξειδικευμένος τεχνικός μας θα σας παρέχει την κατάλληλη καθοδήγηση για το αν συμφέρει η επισκευή του ψυγείου σας ή η αγορά ενός νέου.

Τα χαμηλά επίπεδα θορύβου σε ένα ψυγείο είναι κάτι φυσιολογικό όταν ο συμπιεστής λειτουργεί κανονικά. Το πολύ έντονο και ενοχλητικό βουητό, όμως, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και το πρόβλημα εντοπίζεται στον συμπιεστή. Είτε έχει χαλάσει ο άξονας του κινητήρα, είτε ο ανεμιστήρας ή τα πηνία του συμπυκνωτή είναι ελαττωματικά. Επίσης μια τέτοια επισκευή ή αντικατάσταση του συμπιεστή είναι αρκετά δαπανηρή. Επομένως, είναι σοφότερο να προτιμήσεις να επενδύσεις σε ένα καινούργιο ψυγείο, χαμηλότερης κατανάλωσης.

Το ψυγείο δεν παγώνει

Μια από τις πιο συχνές βλάβες ψυγείου είναι φυσικά και όταν το ψυγείο δεν παγώνει. Ένα αρκετά συχνό φαινόμενου που αρκετός κόσμος διαπιστώνει καθημερινά. Δεν είναι λίγες οι φορές που η αιτία του προβλήματος δεν είναι καν στη συσκευή του ψυγείου. Καλό λοιπόν θα ήταν να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας δουλεύει αλλά δεν μπορεί να παγώσει. Εάν δεν δουλεύει καθόλου μπορεί να παρουσιάστηκε κάποια βλάβη στο κύκλωμα, το φις ή την ασφάλεια. Εάν ωστόσο δουλεύει κανονικά αλλά δεν μπορεί να παγώσει, τότε θα πρέπει να αναζητηθεί αλλού η αιτία του προβλήματος.

Μια βλάβη στον θερμοστάτη μπορεί και εδώ να είναι η αιτία της βλάβης. Ωστόσο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρχει βλάβη και τον συμπιεστή ή τον πυκνωτή του ψυγείου σας. Ένας ειδικός είναι ο πιο κατάλληλος στο να κάνει μια πλήρη ανάλυση και εκτίμηση της βλάβης.

Όπως καταλαβαίνεται η σημασία του θερμοστάτη σε ένα ψυγείο είναι πολύ σημαντική. Δεν είναι λίγες οι συχνές βλάβες ψυγείου που οφείλονται στον θερμοστάτη, όπως θα διαπιστώσατε και παραπάνω. Τα καλά νέα είναι ότι η εταιρεία μας διαθέτει όλα τα απαραίτητα εφόδια, την άμεση ανταπόκριση και φυσικά το εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να μεταβείς τον χώρο σας και να αναλάβει την επισκευή του ψυγείου σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κατανοούμε πόσο σημαντική είναι η συσκευή του ψυγείου για ένα σπιτικό και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να σας παρέχουμε άμεσες και οικονομικές λύσεις επισκευής.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Εάν και εσείς έχετε βλάβη στην ηλεκτρική σας συσκευή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας Τεχνικός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας άμεσα

Close Menu